Potreboval by som spustiť na debiane 8 TV10. Inštaloval som to ale vypísal že chýba knižnica lib32asound2. Tá práveže nejde nainštalovať.
TeamViewer10 na Debian Jessie
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Potreboval by som spustiť na debiane 8 TV10. Inštaloval som to ale vypísal že chýba knižnica lib32asound2. Tá práveže nejde nainštalovať.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
A ani nepôjde už sa to tu riešilo.
Tá knižnica je iba v Debian-e Wheezy a je peklo nainštalovať všetky závislosti ktoré vzniknú inštalovaním jednej chýbajúcej knižnice.
Do prdele. To by mali fixnúť kruci.
Napíš to výrobcovi TeamViewer-u, ja to už riešim cez virtuálku.
</pre>
Myslíš si že som to neskúšal?
Ešte raz som sa na to pozrel a ak máš multiarch tak je tu ešte jedna možnosť podľa tohoto blogu, a to že nainštaluješ 32bitový balík.
Skúšal som sa na to pozreť a GDebi mi ukazuje že mám všetky závislosti splnené. Takže by to malo fungovať.
Písal som aj vajčákom do TV na support.
Toť po urobení:
Už to jede. :) Díkes. Ale až keď som to nainštaloval cez GDEBI. Cez dpkg -i to nešlo.
Máš u mňa pivo :)
Bol si rýchlejší, a som rád že ti to nakoniec išlo
Len ma serú dve veci. Ako to že platený program s podporou linuxu robí takéto problémy. A druhá vec je to že dpkg nefungovalo správne. Gdebi nepoužívam absolútne nikdy.
Problém je v tom že je to verzia pre Ubuntu, takže tam to majú ošetrené.
Tiež radšej použijem dpkg ale niekedy je ľahšia cesta práve gdebi čo vlastne tiež len použije dpkg. Ale napríklad draftsight pred cca 2 rokmi sa inak ani nedal nainštalovať.
No ale každý nepoužíva ubuntu... To by snád mohli vedieť a majú tam napísané že aj debian - to ale síce iba asi preto že to je balíček.
Asi tak, ja by som bol radšej keby sa veci robili na debian kedže sa dá povedať, že je to taký základ.
Myslím že by to šlo, len by si musel ešte potom spustiť ak sa nemýlim.
apt-get install -f
to by ti malo nainštalovať chýbajúce závislosti
Práve som to nainštaloval, mne to nevypísalo žiadne nesplnené závislosti.
Skús to inštalovať cez gdebi
a tie závislosti mám vyriešené takže možno máš niečo zle v systéme
tu je môj výpis:
root@irs-desktop:~# dpkg -l | grep libexpat1
ii libexpat1:amd64 2.1.0-6+b3 amd64 XML parsing C library - runtime library
ii libexpat1:i386 2.1.0-6+b3 i386 XML parsing C library - runtime library
root@irs-desktop:~# dpkg -l | grep libfontconfig1
ii libfontconfig1:amd64 2.11.0-6.3 amd64 generic font configuration library - runtime
ii libfontconfig1:i386 2.11.0-6.3 i386 generic font configuration library - runtime
</pre></pre>