Ahoj diskuteri,
citim, ze po 9 rokoch s wifi routerom Vigor 2600 VGST dospel cas na zmenu. Je sice stale funkcny ale s prac. ntbkm (802.11ac) sa uz nedokazem nanho bezproblemovo pripojit (router fici na 802.11b/g).
Na trhu je velke mnozstvo wifi routerov, a clovek, ktory wifi routre riesi len raz za cas (napr. pri kupe) - nema prehlad o tom, ktory router je dobry, a naopak, ktory router je predrazeny (zly).
Rad by som preto poznal vase osobne nazory / skusenosti.
Zamyslam kupit novy wifi router (do domacnosti), podla kriterii:
- vykona antena / schopna pokryt mensi rodinny domcek (bez dalsich zbytocnych AP)
- kompaktne rozmery
- cena do 25,-Eur
Aky wifi router odporucate v tejto kategorii? Dakujem za radu!
Co napriklad hovorite na tento? https://www.alza.sk/kod/NM145n17
Začal by som jednoduchou otázkou. Čo máš za pripojenie? Lebo Vigor je DSL router.
Jo a inak tento Aušus nedosahuje rýchlosti 300Mbps ako je písané. Čiže pokiaľ máš slušnú optiku tak ti dosiahne maximálne 180Mbps a viacej nepustí.
vidis, to ma nenapadlo, ze to je dolezite(!!)
(mam telekom) DSL pripojenie 5 / 0,5 Mb/s
Tak si kúp
<h3>TP-Link TD-W8961NB 300Mbps Wireless N ADSL2+</h3>Nastavíš meno a heslo do DSL + LANku a zmeníš prístupové heslo ako do routru tak aj do WiFi. Toť vsjo.
pozeral som aj stranku vyrobcu ale nenasiel som obsah balenia - nevies, je sucastou balenia aj splitter - bude mi to fungovat ak to zapojim cez splitter spolu s fonom/pevnou linkou? dik za odpoved
Nie, splitter rozhodne nebýva v balení. Fungovať to bude ak to zapojíš správne. V podstate ak máš teraz zapojený Vigor takto tak len nakonfiguruješ nový router a prepojíš to nemiesto Vigora.
Peter, na tvojom mieste ako prvé kontaktujem T-com helpdesk a spýtam sa, ktoré typy smerovačov sú na ich dsl-ku schválené. A splitter je súčasť funcionality dsl smerovača ak si dobre pamätám.
Mário, to je prehistorické riešenie. Tento tp-link čo som mu poslal funguje všade pod telekomom.
ok, bolo spomenuté DSL, za mojich časov to mohlo byť ADSL, VDSL, SDSL atď. S Telekomon nemám a nechcem mať nič spoločné už 10 rokov :)
Tak tak :) nápodobne
Tak chlapi, keď ste tak chytrí, poradte router na ADSL2+ aby tam šlo OpenWRT, alebo ddWRT.
Myslím že na stránkach openwrt som videl niečo ako zoznam podporovaných routrov.
Asi toto.
pekne sa rozprudila, debata :)
kupeny tp-link td-w8961nb, nastaveny, zabezpeceny
domacim laptopom / linux som sa v pohode pripojil. Problem nastal u win8.1 - cez wifi sa pripojim ale nefunguje - ukazuje 'limited connection'. rozmyslam ci to nahodou neni tym, ze na pracovnom kompe mam 802.11ac a kupeny router ma 802.11n ?
To už si ho stihol aj kúpiť? :)
Skús mu prepnúť mod ale myslím že tam by problém nemal byť.
no jasne ze stihol :D
prepnut aky mod? (co konkretne tym myslis)
Myslím že tam sa dá prepnúť v akom mode môže pracovať (b, g alebo n či všetko spolu)
vyriesene - restartoval router, komp a uz to ficiiiii ...ta rychlost!!! spokojnost :)
predpokladam, ze mas rovnaky typ routera: hladal som, kde zadat MAC adresy =povolenia len pre niektore kompy, vies ma navigovat kde najdem moznost 'filtrovanie mac adries'?
interface setup > wireless
scrolluj dole kde je "Wireless MAC Address Filter", zvolit moznost "Activated" a vlozit mac adresy. Save
vsjo :)
Ani som nestačil napísať :)
Ja nemam DSL, optika je lepšia :)
jj, optika - tiez by som rad ... najprv by ju ale museli dotiahnut, na bezu pracu dsl postacuje
a dakujem !! :)
Lenže tam je o ADSL2+ kulové :)
Aha, už som pochopo :)
Tak to by aj mňa zaujímalo.
Vyriešim to asi tak, že si hodím ddWRT router čo mám a hodím ha za D-Linka v ktorom som flashol najnovší firmware. Skúšal som sa do neho zvonku dostať a vyzerá to OK. Ďalšou bariérou bude ten ddWRT tam si rozdelím lokálnu "céčkovú" sieť rovnomerne aby mi dcéra nesala dáta. Asi to ADSL2+ na ddWRT, alebo openWRT, nebudem riešiť, sú s tým problémy a zrejme sa nič rozumné na Slovensku ani nedá kúpiť. Ešte som nepátral ako je na tom Turis, ale tam sa zas zberajú dáta, čo by mi vadilo.
Dcére povol peer-to-peer a bode spokojenosť :)
Ja som videl iba na ebay také routre.
Ja mam na svojej ADSL2+ linke pripojeny ASUS N-55 a som s nim maximalne spokojony. Testoval som ADSL-ko aj s Cisco 800 Series, rovnake vypadky PPP a CD ako na Zyxel 660 (HW??). Tiez by som rad aspon VDSL ale nepreslo mi to... vraj mame dost rychle pripojenie :-)