Zdravím páni a panie.
Mám malý problém s virtualboxom. Po preinštalácii Linux Mintu, následnej inštalácii Virtualbox 4.3.26 som stratil v ponuke možnosť používať webkamerku a tiež mi nejdú usb porty (vo virtuálnych strojoch). Mint funguje OK.
Stroj je notebook HP probook 4530s, i5, Ram 8 GB, HDD ssd240 GB
stretli ste sa už s tým?
Webka nejde v hostovi alebo guestovi?
v hostovi, ak to správne chápem
Tak takto. V Minte ako zakladnom sys alebo v nejakej virtualke?
v minte ako základom systéme funguje aj webkamerka a usb, všetko šlape OK, na virtuálke nefunguje. V starom systéme som klikol vo virtuálke na zariadenia a tam bola možnosť spustiť kamerku, teraz to vo virtuálnych mašinách vôbec nemám.
Neviem ako to sice funguje vo virtualboxe(je vazne pomaly) ale v druhych virtual nastrojoch ked chce niekto rozbehat nejaky HW v guestovi tak ho najskor musi pridat ako zariadenie(HW) a az potom sa ukaze v systeme.
Este otazocka, na co ti je vo virtualke webka?
občas musím používať skype a nechcem ho mať nainštalovaný v hlavnom systéme.
USB sa vo VirtualBox-e sprístupňuje pomocou rozšírení (angl.: extensions). Tie je treba tiež povýšiť ak bola povýšená verzia VB, spravil si to?
+1
WLASATY ĎAKUJEM. presne v tom bol pes zakopaný, doinštaloval som extensions a už to funguje.
Ešte raz vďaka
Samotné doinštalovanie extensions by Ti nepomohlo - mal som svojho času rovnaký problém s USB zariadením vo VirtualBoxe a po nainštalovaní extensions sa nič nezmenilo - žiadne USB zariadenia mi neponúkalo. Až nastavenie pomocou nástroja "users-admin" (viď môj príspevok z 9.4.2015) pomohlo zviditeľniť USB zariadenia.
Ak to Tebe išlo už po nainštalovaní extensions, tak si mal šťastie - implicitne si mal nastavený ten nástroj tak ako som písal. Nie vždy to tak býva "samé od seba" nastavené - u mňa to bolo pri rôznych ištaláciách rôznych linuxových distier tak, že "raz mi to išlo druhýkrát už nie" a vždy to fungovalo až po uvedenom nastavení...
Jemu to ale prestalo ísť, takže tvoje riešenie už mal dávno aplikované. Ale novým užívateľom VB s extensions to môže pomôcť ak nepoužijú správcu SW na inštaláciu a neprečítajú si návod na inštaláciu.
Vďaka chlapi.
Pablo, aj Tvoja rada je dôležitá. Na upresnenie pridávam, že treba otvoriť terminál a zadať "users-admin". Ak nič nenájde, je potrebné nainštalovať v termináli: "sudo apt-get install gnome-system-tools". Potom znovu "users-admin" a tam v rozšírených nastaveniach zaškrtnúť "Používať virtualizačné riešenie VirtualBox" a následne to už šlape.
Ešte raz vďaka.
Skús si pozrieť, či máš v základnom OS pomocou nástroja "users-admin" (Používatelia a skupiny) v pokročilých nastaveniach na karte "Používateľské práva" zaškrtnuté "Používať virtualizačné riešenie VirtualBox".
Ak nie je zaškrtnuté, zaškrtni to a reštartni základný OS. Potom Ti bude ukazovať vo VirtualBoxe aj USB zariadenia.