Dobry vecer,
Mam problem, s ktorym som sa za 8 rokov pouzivania linuxu stretam po 1 krat.
Jedna sa o toto.Chcel som si nanovo nainstalovat Debian wheezy cez graficku instalaciu, avsak instalovanie sa zastavi vzdy pri polozke instalacia systemu.
Jednoducho mi mi vyhodi, ze na disku su nejake subory z predchadzajucej instalacie a ze ich mam najprv vymazat, alebo formatovat disk.
Snazil som sa disk formatovat, mazat pomocou gparted a vsetko prebehlo bez problemov, ale pri nasledovnom pokuse nainstalovat Debian stale zastane pri instalacii systemu s rovnakou hlaskou.
Existuju ine pouzitelne nastroje na formatovanie diskov?
Este ma napadlo, nemoze byt poskodeny ISO obraz Debianu?
Prosim o akekolvek rady,
Dakujem
Ako rozdeľuješ disk? Máš tam aj Windows?
Debian v inštalátore má možnosť partíciu na ktorú inštaluješ systém sformátovvať.
Nie Win uz nepouzivam.
Vsetky subory davam spolu,takze ziadne oddelene /home.
Na nete som este nasiel toto-
dd if=/dev/zero of=/dev/sda ?
Co myslis?
To nerieš.
Rozdeľ si disk na tri partície, 20GB daj pre systém /, pokiaľ chceš uspávať na disk, tak si vytvor Swap väčší ako RAM a ostatné nechaj pre /home.
Pri reinštalácií neprídeš o dáta. Počas inštalácie dáš všetky partície sformátovať.
Pokiaľ to nefunguje máš zle stiahnuté ISO, čo si môžeš overiť pomocou MD5, alebo SHA.
Ten Win si mal inštalovaný na disk rozdelený vez GPT alebo MBR, a inštaluješ 64 alebo 32Bit Debian? Odhadujem, že si mal 64Bit Windows, a teraz dávaš 32Bit Debian. Ten Windows si asi dal popri GPT aj MBR a ten Debian nemá náladu robiť s GPT. Takže najjednoduchšie je buď použiť 64Bit Debian ktorý by už mohol robiť s GPT, alebo celý ten disk prepíš cez dd. MVR je na začiatku, a GPT zas na konci.
Ahojte,
Dakujem vsetkym za reakcie.Napokon som zistil, ze to bolo zle ISO. Usetril by som 2 dni, moja chyba.
Neviete mi poradit nejaky dobry GUI firewall?
Dakujem
Vytvor si novú tému, nech tí čo to budú hľadať po tebe to nemajú domiešané.