nazdar. mam otazku. stav firewalu v LM zistim tymto prikazom v terminale?
sudo ufw status
nazdar. mam otazku. stav firewalu v LM zistim tymto prikazom v terminale?
sudo ufw status
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Obávam sa, že to budeš musieť skúsiť.
to s tym nema nikto skusenosti? ked uz link tak aspon v cestine ;)
http://wiki.ubuntu.cz/bezpe%C4%8Dnost/firewall/ufw
Si si na to uz odpovedal.Nabuduce skus hladat a az potom pisat -_^
vsak ja som to najskor nasiel, az potom sem napisal. celkom sme sa asi nepochopili. chcem vediet ci ma s tym dakto skusenost.
Pôvodne si sa pýtal, či príkaz vykonáva to čo má v popise práce z príručky. Ak robíš nábor, tak skús zverejniť transparentnú ponuku.
skus si precitat otazku este raz (rec o prirucke nikde nebola). je problem odpovedat ano-nie? mam s tym skusenosti-nemam? :)
Áno. Čítal som tú otázku viac krát keďže som nedokázal pochopiť kto sa môže pýtať či príkaz "služba stav" vypíše stav služby. Najmä ak je ten príkaz okopírovaný z príručky.
A ak Ťa to zaujíma, tak s UFW skúsenosti nemám. Nepovažujem ich za využiteľné. FW si riešim podľa potreby v iptables, bez klikátiek a skracovávatiek. Je mi to prehladnejšie. Ale na to si sa v pôvodnej otázke nepýtal.
Veď ten návod môžeš preložiť aj do slovenčiny. Ale parametre by som už neoodporúčal prekladať.
PS: preklady vždy meškajú, preto ja osobne nečítam lokalizované návody. Tých zopár slovíčok v chinglish je ľahko zapametateľných.
Áno.
vdaka. prikladam este linky, ak by dakto potreboval.
http://wiki.ubuntu.cz/bezpe%C4%8Dnost/firewall/gufw
http://www.root.cz/clanky/ufw-firewall-jednoduse-a-rychle/