ahojte,
na jednom zo serverov mi bezi ajenti, ktore mi obhospodaruje napr. aj FTP konta. a s pripojenim na ne mam maly problem ... je tam pureftpd, namiesto povodne instalovaneho vsftpd, lokalne mi FTP cez CLI ide, odo mna z PC (expterne PC) cez konzolu detto, filezilla mi vypise:
Chyba: The data connection could not be established: ECONNREFUSED - Connection refused by server Chyba: Spojenie prerušené (čas vypršal) Chyba: Nepodarilo sa získať výpis adresára
Dolphin sa pripoji, nenacita obsah adresara ... napada niekoho, kde by mohla byt chyba, ze sa sprava kazdy FTP klient rozne?
Odsleduj si logy pri pripajani:
no obsah adresara nedostanem ...
skor by to chcelo logy z klienta...
Nebeží server vsftp démon. Použi príkaz netstat
ty vole to je neskutocne!!!
je tam pureftpd
a este aj posle debug z loginu...
active/passive mod?
iptables mas dobre nastavene ?
ip_conntrack_ftp module mas loadnuty ?
IP tables su ok. ja som sa totiz cez konzoloveho klienta od seba prihlasil, ale cez FZ ani Dolphin nedostanem vypis adresara
na serveri:
pripadne na klientovi to iste, len zmenit interface a ip adresu a odsledovat, ktory paket kam nedorazi, resp. nepride odpoved...
File Zilla podrobne vypisuje stav komunikácie, alebo si nainštaluj WireShark.
Pošli mi údaje aby som sa vedel pripojit na ftp server IP adresa, user name password
karamelka28@azet.sk Peter
Už som sa dostal k IP aj ku hláseniu
Status: Resolving address of ajenti.org
Status: Connecting to 109.239.49.179:21...
Status: Connection attempt failed with "ECONNREFUSED - Connection refused by server".
Error: Could not connect to server
takže zatiaľ ntreba nič posielať.
Nemáš otvorený port 21 na firewalle. Aký firewall používaš a v akej zóne maš rozhranie. Firewall Configuration skontroluj zone a services.
Skontroluj Services či máš zaškrtnuté ftp. Zona by mala buť public
:DDDD ja sa nepostim, ja sa poserem :DDDDD
2 samalama:
nevidim dovod sa pomocit. neuveris, ale niektori pracuju niekolko hodin denne (viac ako 10 - 12) a pripadne maju za chrbtom kriciacie, pistacie deti a vtedy mas potrhane myslienky. ten user je len testovaci, takze neviem, co by malo byt zle na tom pastnuti vypisu z logu, najma ak tam nie je heslo. a to, ze Peter sa mi snazi pomoct a nevedomky zadal iny server je nepodstatne. viacmenej dostal takmer identicku odpoved z FTP klienta.
zrejme si jeden z tych pracujucich 10-12hod denne (bez urazky), ked si si nevsimol absurditu toho celeho.
napisal si, ze ti tam bezi pureftpd a este si aj poslal debug z uspesneho loginu. a teraz ta poita, aby si to opat neprehliadol: a ten chytrak ti napise, ze ti tam nebezi vsftp server. uz?
samozrejme nepochopil ani to (a zrejme tomu vobec nerozumie, aj ked vraj pracuje s pocitacmi pomaly uz 20 rokov), co je to ajenti, lebo inac by sa na ich ftp server ani nepokusal pripojit.(dalsia absurdita)
a ak si ti zda
rovnake ako
tak...
keby si si spustil ten tcpdump, tak by si to uz mal davno vyriesene...
:DDD sa posikam :DDDDDDD
Milan pozeral si sa na ten firewall?
A ten program v ktorom to nejde má nastavené aby pri pripojení použil FTP, SFTP alebo FTPS? Nie je to jedno, a už pár krát sa tu toto isté rozoberalo.
Keď to nemáš v dákej infraštruktúre doporučujem prejsť na SFTP.
- Je bezpečnejšie neposiala heslá ako holí text.
- Ľahšie sa konfiguruje.
- Defaultne je súčasťou OpenSSH ale dá sa inštalovať aj samostatne.