Zdravim. Potreboval by som pouzivat nieco taketo. Nemate niekto skusenosti pod linuxom, najlepsie xbmc? Prip. nieco zo svk. obchodu odporucte.
Dik!
Zdravim. Potreboval by som pouzivat nieco taketo. Nemate niekto skusenosti pod linuxom, najlepsie xbmc? Prip. nieco zo svk. obchodu odporucte.
Dik!
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
myslis toto https://www.alza.sk/logitech-wireless-touch-keyboard-k400-plus-cz-d2734930.htm?o=1?
Len na ebayi to je cca 4x lacnejsie takze to asi nebude chciet ;)
Mám niečo podobné. Touchpad nie je moc citlivý, jedno tlačítko (na hlasitosť) sa mi zasekáva, občas mi vypadne vypínač (čo mi je jedno keďže to v pohotovosti vydrží 2 týždne) a hrká v tom baterka z mobilu. Multimediálne tlačítka boli v mojom prípade rozpoznané nez čachrov-machrov, okrem jednej trojkombinácie. Písať sa na tom síce dá, ale len ako na telefóne s QWERTY klávesnicou. Teda palcami. Čisto čínsky tovar veľa krát nepotrebuje ovládače a funguje hneď po vybalení a pripojení. Pre nich je ekonomicky efektívnejšie nemať potrebu pridať CDčko. Ale, na druhú stranu zas z rovnakého dôvodu trpí mechanické spracovanie.
Ja som za to moje dal cca 18USD pred pár rokmi, ale ten tvoj má polovičnú cenu. Ja by som doň išiel, keby som už nemal niečo podobné. Len jedna vec sa mi nepáči. RF člen je pod krytom, to je trošku nepohodlné. Ale Ty budeš mať baterku uchytenú aby nehrkala.
diky za odpovede, vyskusam objednat a poviem vam to tu potom
Ja som pred troma rokmi kúpil toto a funguje to out of box. Plus je tam laserová dióda, takže sa to dá použiť ako ukazovátko a má aj úložný priestor na prijímač, aby si ho pri prenášaní nestratil.
A povie mi niekto na co sa to da realne pouzit? Ved normal klavesnica nieje zla :)
Napadlo Ťa niekedy že normálna veľká klávesnica a myš sa moc nehodí na ovládanie multimediálneho centra, a že káblová klávesnica je na to naozaj nevhodná? Nie každý je nacapený pred telkou tak blízko aby mu dočiahli káble, a nie každý má kam odložiť takú normálnu opachu vedľa kresla.
Ehm, uz som pochopo.
Ako píše WlaSaTy k MM centrum, ale dá sa to použiť aj k telefónu.
v tetovacom studiu pocas tetovania dostanes do ruky malu klavesnicku a na telke si pustis z 1TB disku vyber filmov alebo muziky podla tvojho uvazenia, plus ak si pustis web browser, tak mas poruke rovno aj mysku na to, aby si sa tam vedel orientovat. 5h sediet je vela a nie kazdemu sa chce citat si
osobne pouzivam toto, odpada mi nutnost mat na gauci polozeny mimo mobilu a ovladaca dalsi kram.
Tak ten bezdrôtový Logitech K400, odkaz na ktorý ti dal samalama používam spolu s Raspberry PI na ovládanie XBMC pod linuxom a funguje bez problémov. Výhodou je spoločný dongl pre klávesnicu i touchpad, pretože sa ušetrí jedno USB na flashku, inak by som obsadil na Raspberry PI obidva dostupné USB porty.
Testoval som to aj v Raspbiane (upravený Debian pre Raspberry PI) a funguje to tiež bez problémov.