Stiahol som prehliadač Google chrome do "stiahnuté",dal som rozbaliť,je tam rozbalený,ale čo ďalej ako ho spustiť a pridať na obrazovku ikonu?Vo W bol na to súbor exe,ale tu???Díky za radu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Stiahol som prehliadač Google chrome do "stiahnuté",dal som rozbaliť,je tam rozbalený,ale čo ďalej ako ho spustiť a pridať na obrazovku ikonu?Vo W bol na to súbor exe,ale tu???Díky za radu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
a co teraz? Ake distro mas a co si stiahol? Napisal si to niekde?
Ako zistím ake distro mám,ja viem len že mám linux mint 17
Skus zadat do terminalu:
napísalo mi že adresár neexistuje...
Čo si písal že máš Linux Mint 17, tak to je práve názov distribúcie.
Neviem či si dobre skopíroval ten príkaz, ale môžeš vyskúšať aj:
A to isté-command not found
Skopíroval som tvoj príkaz a:LSB Version: core-2.0-ia32:core-2.0-noarch:core-3.0-ia32:core-3.0-noarch:core-3.1-ia32:core-3.1-noarch:core-3.2-ia32:core-3.2-noarch:core-4.0-ia32:core-4.0-noarch:core-4.1-ia32:core-4.1-noarch:security-4.0-ia32:security-4.0-noarch:security-4.1-ia32:security-4.1-noarch
Distributor ID: LinuxMint
Description: Linux Mint 17 Qiana
Release: 17
Codename: qiana
čo z toho vyplýva-Qiana-ale to som v článkoch nečítaj najviac :Debian, Ubuntu, Gentoo,</span>
Laci, distribúcia Ubuntu je založená na Debiane a Linux Mint je založený na Ubuntu.
Qiana (17) je verzia danej distribúcie.
Díky..makl som pochyby ktoré stiahnúť či deb-alebo rpm-čiže deb je správne?
Áno, deb je správne, vyprala v Perwolle :-)
To bola prvá chyba, nemal si nič rozbaľovať. Z netu si si stiahol DEB balíček – stačil dvojklik na DEB balíček a inštalátor v Ubuntu/LinuxMint sa o všetko postará. Po inštalácii nájdeš Chrome v Aplikáciach → Internet a tam si môžeš vybrať, či chceš ikonku do panela alebo na plochu → táto možnosť by sa mala zobraziť pri kliknutí pravým tlačidlom myši na ikonku Chrome v menu.
Stiahol som znovu-nerozbalil a v položke internet nič!
Skúsim vymazať a znovu natiahnúť--
... alebo kliknúť potom na stiahnutý DEB balík pravým tlačidlom myši a vybrať možnosť otvoriť aplikáciou centrum softvéru alebo inštalátorom balíkov (gdebi) - nepamätám sa presne, ako je to v Minte.
Cez gdebi som to spustil-díky za pomoc!