Nejde o dotaz ale o postreh, všimol som si že v Linuxe Mint 17.3 mi niektoré USB kľúče nepripájalo správne a nebol možný zápis. Po pripojení som dostal info že usb je už mountnuté na inej adrese a nie je ho možné pripojiť.
Najjednoduchšie riešenie je odobrať balík "usbmount" (ak je nahodený), po jeho odstránení všetko funguje ako má,,,
Keď vlozis flashku do portu tak tí automaticky namountuje. To sa dá v nastaveniach vypnúť a nemusíš nič odinstalovavat. Nerozumiem ale jednomu. Keď si ho tam vložil tak si sa ho pokúšal namountovať ručne aj keď iz bol namontovaný?
Nie, ja som nerobil nič až do chybovej hlášky, až potom som ho odpojil a pripojil cez príkaz,,,
Čiže, niektoré USB disky Ti to montovalo dva krát, pričom druhé pripojenie zlyhalo. Namiesto nahlásenia chyby zostavenia distribúcie si odstránil podporu automatického pripájania diskov, a pochválil si sa.
Trošku neštandardné riešenie.
Usbmount nie je súčasťou základnej inštalácie a mountovanie blbne až po pridaní tohto balíka, na čo som prišiel náhodou keď som pridával balíky do autoinštalačného skriptu a skúšal softy,,, čo je na tom neštandardné keď sa chcem podeliť o skúsenosti?
ze miesto prezrenia logu chyby si to jednoducho odinstaloval a neriesil. Mohol si mať len nejaký bug alebo niečo pod.
Noo Wlasaty popísal problém presne. Ja sa riadim heslom že najjednoduchšie riešenie je väčšinou to správne a som lenivý na to, aby som riešil bugy,,,
Ten koment
je trošku nešťastný, pretože Mint je v tom nevinne. Preto je fajn, že si to ďalšom komente vysvetlil.
Bug s tým nemusel mať nič spoločné.
Ja som napísal len postreh že mountovanie blbne s usbmount, nič viac a nič menej a ak náhodou niekto narazí na rovnaký problém aspoň bude vedieť rýchle riešenie. Miesto toho filozofovania nad teóriou relativity by ste mali prispievať článkami aj pre bfu a nie vystatovať sa veľkosťou svojho ega,,,
Neber si to osobne, len si zle popísal problém, čo sa môže stať každému. GL.