ahojte mam taky mensi problem s automatickym pripajanim diskov
v fstab mam jednoduchy zapis podla UUID
http://pastebin.com/gFegeTsW
ale pro restarte systemu mi nepripoji jeden disk SATA (sdb1)
ostatne ale pripoji
ale ked zadam prikaz "mount -a" tak ho pripoji bezproblemov
sdb2 je usb externy disk
sbd1 je pripojeny cez sata kablik
jedna sa o OrangePi dosku na ktorej bezi debian
ziadne chyby v dmesg ani v logoch som nenasiel
robim nieco zle ?
P.S. ano viem ze to mountujem do /home a je to odveci ale vyhovuje mi to tak
Ahoj, ak chces pouzivaty automounter tak zapis v fstab je zbytocny,
ak fstab tak si skontroluj poradie ci sa nesnazi pripojit mountpoint do priecinka na mounte ktory sa mountne az po nom.
neviem co je automounter, takze ho asi nepouzivam
ale mountpointy su existujuce adresare uplne nezavisle od seba (dufam, vsak vsetky su zapisane v tom pastnutom fstabe)
ano, to mas pravdu su nezavisle, ale ak mas mountpoint /home a sa pri boote snazi primountovat dalsi disk/particiu do /home/user/nieco pred mountom /home tak to neprebehne a preskoci to
preto potom ako je uz /home primountovany pripoji aj dalsi
prekontroluj si poradie
aha, takze ked to vyhodim z /home tak to bude fungovat
ok asi mi nic ine nezostane len vsade prestavit odkazy na ine miesto
Staticky pripájané disky sa zvykli pripájať do útrob /mnt, dynamicky pripájané disky zas do útrob /media. Môžeš si spraviť z plochy symlink do napr /mnt/500, ale bežné programy na prácu zo súbormi (a dialógy na výber súborov) detekujú všetky pripojené disky a ponúknu ho automaticky.
PS: Ktorá odľahčená distribúcia nevie pripájať disky ak je preklep v fstab? Mi to pripadá ako keby mu vadil nejaký z parametrov.
Netvrdim ze musis nieco brutalne prerabat Len skontrolovat v fstabe riadky a tu particiu co pripajas do /home/user/nieco daj do posledneho riadku a to pojde v pohode Tiez asi nedas na chlieb najprv salamu a potom maslo, ale opacne ;)
Ako, nič v zlom. Vo FSTAB nemá pripájanie /home. Ak by aj napriek tomu niečo také pripájal ako napríklad encrypted home directory, tak by o tom hádam vedel. A na SD karte by mu to odišlo dosť rýchlo. Na SD kartu sa dávajú akurát tak vyhádzané špeciálne distribúcie typu Ubuntu Media Server ktoré sú citlivé na preklepy v konfigoch. Skús si pozrieť ten FSTAB čo sem linkoval.