ahojte, som zacinajuci uzivatel Linuxu mam distribuciu UBUNTU 14.10 LTS a staihol som si subor s koncovkou ".sh" chcem si ho nainštalovat lenze ked na neho kliknem otvara ho cez program rgedit či neco take a nejde to tak som ho chel nainstalovat cez terminál samozrejme som prihlaseni ako root aj som skušal apt-get install a nič napise mi že subor sa nenašiel alebo adresár neexistuje takže ak je tu niekto znaly napiste mi presny príkaz ako to nainstalovat ako keby ste to pisali 8 ročnemu decku :D dakujem a klaniam sa.
.sh instalacia
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
sudo chmod +x subor.sh
./subor.sh
ak nemas prava na spustanie tak si ich nastav: chmod u+x file.sh a spusti: ./file.sh
Nesťahuj hocijaké pí****** len tak z netu a napíš čo konkrétne riešiš.
už som to poriešil dakujem za odpovede...ale predsa len mam další problém to je tak ked človek prejde z Windowsu kde ide všetko tak intuitívne :D neviem sa dostať do priečinku "root" vyhodí mi tabulku že nemam opravnenie nechapem ale ake opravnenie ked že som prihlaseny ako správca ? ako na to?
A systém nerieši žiadnu bezpečnosť, tak načo od neho vlastne odchádzaš?
Prvá otázka načo tam vlastne lezieš? :)
Mať oprávnenia a využívať ich je druhú vec. Si prihlásený ako root, alebo len užívateľ ktorý má práva na sudo?