Ahojte pouzivam stary notebook s pokazenym displayom ako kvazi datovy server. Na nom bezi debian jessie.
Okrem interneho sata disku mam knemu pripojene 2 USB externe disky, ktore ale vypinam z prudu (lebo bzucia a zahrievaju sa a potrebujem ich iba obcas) avsak ked napriklad vypadne prud a ntb sa restartuje (lebo baterka vydrzi 5 minut) tak sa mi stroj nenabootuje
zistil som systemom pokus omyl ze je zmateny lebo nevie najst disk v fstab (ten co je vypnuty)
zapis v fstab je
UUID=e5258da5-522f-4060-894a-4c9fbcddb427 /media/SATA ext4 defaults,auto,exec,rw,noatime,nodiratime 0 0 UUID=86f4d048-6bd8-49f3-bac2-e8786da2f4d4 /media/USB500 auto defaults,auto,exec,rw,noatime,nodiratime 0 0
ked dam pred ten druhy disk # tak sa restartne bezproblemovo, v logoch (/var/log) som nenasiel ziadnu chybu, mam taky pocit ako keby pri boote cakal kedy pripojim ten disk a inak sa nepohne dalej
robim nieco zle alebo je to sandartne spravanie ? da sa to nejako obist ? alebo k tomu principialne zle pristupujem a odpajane disky by som nemal mat v fstab ?
ak to nie je standartne spravanie kde najdem nejdem nejake info z toho neuspesneho bootu (ktory musim natvrdo odpojednim od prudu ukoncit)
dakujem za pomoc
auto vymeň za noauto.
dakujem, vymenil som, ale otestujem(restartujem) az ked budem fyzicky prinom a dam vediet
este mam otazku co vsetko ovplyvni to auto/noauto ?
teraz sa mi automaticky nebude mountovat a budem musiet zadat mount -a ? (to by mi aj celkom vyhovovalo)
Áno.
Tak, tak. Akurát že ja mám noauto,user. Ten user je aby to pripojil aj bežný užívateľ. V správcovi súborov sa mi to tým pádom zobrazuje, stačí poklepať. A dá sa to aj odpojiť podobne ako keď sa vysúva CD/DVD/BR podpivník.
ďakujem za rady, všetko vyzerá že funguje ako má
Nie je zač.