NB ASUS Extensa - Ubuntu 15.10 (64b)
...vsetko v pohode, akurat neviem rozchodit USB mysku ...nejaky napad? vopred dakujem za kazdu radu
NB ASUS Extensa - Ubuntu 15.10 (64b)
...vsetko v pohode, akurat neviem rozchodit USB mysku ...nejaky napad? vopred dakujem za kazdu radu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
ak si das po pripojeni v terminali lsusb tak sa nachadza medi vypisanymi zariadeniami?
toto mi naslo:
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 006: ID 0bda:0129 Realtek Semiconductor Corp. RTS5129 Card Reader Controller
Bus 001 Device 008: ID 1ea7:0003
Bus 001 Device 007: ID 04ca:300b Lite-On Technology Corp. Atheros AR3012 Bluetooth
Bus 001 Device 003: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 002: ID 04f2:b47f Chicony Electronics Co., Ltd
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
a co stym teraz?
ono je to bluetooth mys? Mas ju spravne sparovanu? Co je to za znacku a typ?
je to lacna myska z kauflandu HAMA
ale ked tam dam nejaku inu napr. opticku s kablom tak nejde tiez :-(
mno.. nasiel som podobny problem ako mas ty, nepises ci ti touchpad funguje, ale ak ano, je mozne ze by ti to mohlo pomoct. V prvom rade by som vsak pockal na vypustenie Ubuntu 16.04, co je verzia s dlhodoubou podporou, cize v nej budu stabilnejsie ovladace a aktualizacia by mohla tento problem vyriesit. Ubuntu 16.04 ma vyjst tento tyzden.
Kazdopadne nech sa rozhodnes akokolvek, odporucam ti spravit si kompletnu zalohu tvojich dat, aby si o ne nahodou neprisiel.
A tie usb porty aj fungujú? Odporučil by som otestovať či funguje tá chicony klábosnica, a v tom porte aj či fungujú funkčné myšky.
lucorp, chyba ktorá bola založená na preklepe v konfiguráku a už tohoto roku nastupuje vo svojích šiestich rokov na základku asi ešte nikto neopravil. A prejavovala sa vo všetkých distribúciách a ich verziách. Nabudúce trošku pohni rozumom pred prvým linkom z google.
lucorp je zakerni had ktory nic nevie. Dokazuje to kazdy den svojimi nudnymi a trapnymi spravami a komentarmi od veci. Uz ho konecne z tohto portalu vyhodte!!!! Taki amater tu nema co robit!!!!
Ako keby sa sem niekto vrátil, aj s expresionizmami.
Teraz môžeš hľadať riešenie, tak že dáš do vyhľadávača slová linux problem a riadok s tým problémovým zariadením z výpisu.
Začni z bežnou káblovou myškou. Zapichni ju do USB portu a daj čo ti vypíše:
Po spustení príkazu
sudo udevadm trigger
funguje (či už táto bluetooth alebo s káblom)?dodam este ze na druhom NB Lenovo - Ubuntu 14.04 LTS vstko chodi v pohode ked tam strcim hocijaku mys
v tomto ACERi nefunguje ziadna mys ani kabel ani bez..
davam znova vypis lsusb:
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 006: ID 0bda:0129 Realtek Semiconductor Corp. RTS5129 Card Reader Controller
Bus 001 Device 014: ID 1ea7:0003 ----- toto je ta mys
Bus 001 Device 007: ID 04ca:300b Lite-On Technology Corp. Atheros AR3012 Bluetooth
Bus 001 Device 003: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 002: ID 04f2:b47f Chicony Electronics Co., Ltd
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Po spustení príkazu sudo udevadm trigger sa nestene nic...
kablova mys sa uz chytila :-)
po zastrceni bola tma asi 10-15 sek. potom sa rozsvietila ale nefungovala, zacala makat az cca po minute
ta bezdratova stale nejde, ked stlacim na nej sparovanie tak to blika 15 sek ale to je asi prilis kratky cas nato aby sa chytila :-(
To ale podľa popisu vyzerá na odchádzajúce porty. Funguje v nich vôbec niečo?
po pripojeni cohokolvek ineho, vsetko funguje, NB ma 2 mesiace
inak prave aktualizujem na > 16.04 dufam ze sa tym problem vyriesi
tak neviem, je to zahada :-)
konkretne je to tato myska vsade funguje normalne, skusal som ju na troch dalsich PC (win aj lin)
dufal som ze je to vec nejakych drv a ze po update na 16.04 LTS sa to vyriesi, ale bohuzial... :-(
ine mysky funguju v pohode, fakt nechapem
Keď vylúčime možnosti zostane tu chyba hardvéru. Zlyhanie USB portu nie je nič neobvyklé.
tak preco ine mysky funguju aj ostatne USB zariadenia napr.: HDD, telefon,... idu v pohode
Začal by som s tým, že by som si pozrel ako som už písal vyššie:
Keď už máš šťastie, že ti na inom stroji funguje, tak by som sa pozrel čo vypisuje ten príkaz tam.Ďalej by som skúsil na tej neposlušnej mašine príkaz:
Potom by som skúsil na tej mašine kde to funguje príkaz:
Oba súbory dal do jedného adresára a pozrel by som si rozdiely:
Nebol by odveci si porovnať aj čo vypíše
Na jednom a druhom stroji.
Mne jeden notebook toshiba robí to isté. Myš nefunguje, ale väčšina zariadení áno. Jednoducho je tam zlý kontakt (zrejme malá odchylka pri výrobe konektoru myši od štandardu a starý často oužívaný port na notebooku).