Cielene indexujem určité stránky, sťahujem aj obrázky vedľa nich a konvertujem ich na menšie. Následne sa použijú pri zobrazení nájdených výsledkov. Keďže výsledky odkazujú na pôvodnú stránku a je tam aj viditeľne zobrazená doména, z ktorej pochádzajú, tak sa pýtam, či je to právne v poriadku. Dopúšťam sa niečoho?
autorské práva
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Vo všeobecnosti by to malo byť OK.
Viac o problematike autorských práv tu http://dolezite.sk/Extremne-bizarne-prevadzkove-podmienky-serveru-Vimeo-9CfRTp.html
Dopúšťaš sa smiešnej otázky. To, že sa v tomto štáte stavajú chatrče na cudzích pozemkoch, to Slovákov netrápi. Ale preberanie obsahu ich trápi. http://domov.sme.sk/c/7889998/preberanie-obsahu-na-internete-ma-na-slovensku-eticke-pravidla.html
V žiadnom prípade sa nesnažím o flame. Veľmi si vážim vaše reakcie.
Takže sa asi dopúšťam len neetického konania a aj to len teoreticky, keďže dielo sa mierne transformuje(nezobrazujem plný obsah) a odkazujem na zdroj, ktorý je aj nutné navštíviť, ak o neho máte záujem. A nie som členom english nazvanej slovenskej group.
Neviem, či je to správne, ale vždy sa pozriem na to, čo robí google a hneď sa cítim v súlade so zákonom. Navyše na indexovaných stránkach zarába cez adwords a obrázky sú asi tiež miniaturizované a zavesené na ich serveroch.
Ešte si skúsim prečítať nejaké články k tejto téme, ale čím viac to čítam, tým viac ničomu nerozumiem a dostávam sa do neurčitosti vymedzenia mantinelov.
Napríklad Zerohedge neplatí nikomu nič. Aj tie články, kde uvádza Bloomberg ako zdroj, sú prebraté len tak, akurát sú trochu skrátené. Normálne noviny platia agentúre -v niekoľkých novinách máš ten istý agentúrny článok. http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-04-29/unmasking-the-men-behind-zero-hedge-wall-street-s-renegade-blog
Pozri si ako to majú novinári, a zosúlaď tvoje konanie s nadobudnutým pressukazom.
Skúsil som dať autorské práva a novinárov do jedného hesla a vypadlo mi:
Ale do novinárčiny sa aj tak nechystám, no je to nanajvýš zaujímavé. Novinári píšu rozprávky, a to už predsa je dielo.Pokiaľ sa odkazuješ na pôvodný zdroj a nepoužívaš plné rozlíšenie, tak by s tým nemal mať nikto problém. Teda pokiaľ k obrázkom nekopíruješ kompletné texty zo stránok.
Morálny problém tam kôže byť aj pri pozmenení významu. Ale nevidím moc zmysel o tom diskutovať. Ak človek skočí po hlave do hocičoho a nevie čo činí, tak si vždy namláti. Je jedno či bude skákať zo stodoly do sena, či bude robiť archívny rozcestník alebo pokračovať v podnikaní uložto či koordinovať zálohovanie zakúpených multimediálnych diel pomocou torrentu a ich paralelnej kontroly individuálnymi členmi zálohovacieho spolku.
V sene môžu byť zabudnuté vidly. Morálny problém je takmer všade, ale beriem na vedomie. Čo sa týka uvedených spôsobov podnikaní, tak ani s jedným sa nestotožňujem, ale tiež beriem na vedomie.
Rád predstavím svoj web(náš, sme dvaja), keď sa oficiálne spustí, ale dovtedy budem trpieť paranojou.
To ak robis reklamu inym webom zadarmo, na tom nie je nic neeticke :) .