Ahojte
V týchto dňoch som "presedlal" z Ubuntu na Mint. Snažím sa ho prisposobiť k nastaveniem ktoré som mal "doladene" v Ubuntu.
Riešim však "dilemu" s automatickým ukladaním screenov - pomocou klávesovej skratky.
V Ubuntu som na to používal "scrot" - pomocou "CompizConfig" som si nahodil príkaz s klávesovou skratkou a všetko šlapalo. (scrot ~/screenshots/`date | sed s/\ /-/g | sed s/://g`.png)
V Minte mi to ale nejde :(
Klávesová skratka nefunguje, skúšal som viacero kombinácií. Pri zadaní príkazu v terminále to šlape, s klávesovou skratkou to ale nejde:(
Vie mi dakto pomôcť? Vdaka
Mint ponúka viacero desktopových edícií, tak asi bude záležať ktorú používaš. Čiže či je to Cinamon, Mate, XFCE, alebo KDE.
mám Cinamon
PrintScreen u mna nejde, neuklada mi to do toho adresara
Ja mám zas tú smolu, že mne funguje :)
Menu -> Príslušenstvo -> Snímka obrazovky
funguje korektne?
Spusti v terminály (alebo si to naklikaj): gnome-control-center keyboard
Vpravo hore vyberieš voľbu Klávesové skratky, tam to nejde nastaviť?
Celkom nechápem, akú dilemu myslíš. Stlačením "Print screen" na klávesnici sa ti snapshot celého skrínu uloží do /home/obrázky. Ak chceš urobiť časť resp. výber, tak použiješ soft, ktorý má každá verzia Mintu priamo v distribúcií.
Skús vytvoriť odkaz s týmto príkazom, po pravde netuším či to zaberie:
tuším ste ma nepochopili úúúplne... nemam problem s tym spravit screenshot - ked zadam do terminalu "scrot ~/screenshots/`date | sed s/\ /-/g | sed s/://g`.png" snímku spraví, aj cez menu - snímka obrazovky - ide to..... aleee riesim iny problem:
v ubuntu som to mal doladené tak, že pomocou "CompizConfig" som si na tento prikaz vytvoril vlastnu klavesovu skratku a kedykolvek som potreboval - som stlacil moju "klavesovku" - a automaticky do mnou predvolenej cesty mi ulozilo screenshot - bez toho aby som sa s tym ja musel "ihruskat" a davat to ukladat
Hľadaj v klávesových skratkách umiestnených v Systémových nastaveniach. U mňa s prostredím KDE v Minte je to "zdes"(viď obrázok v prílohe).
to mám ale nastavenie prikazu pre auto ulozenie screenu nie je
tak uz som sa dopracoval k tomu, že mi to uklada do adresara "obrazky", i tak je divne že pri nastaveni mojej vlastnej klavesovej skratky danym prikazom (cez compizconfig) ta klavesovka proste nefunguje