Ako nainstalujem SeaMonkey v Lubuntu ? Chcel by som ho nahradit za Firefox. Som novacik v Linuxe, je to subor tar.bz2 este som to nerobil s nim.
Sea Monkey
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ako nainstalujem SeaMonkey v Lubuntu ? Chcel by som ho nahradit za Firefox. Som novacik v Linuxe, je to subor tar.bz2 este som to nerobil s nim.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
napr.: http://tutorialforlinux.com/2015/06/13/how-to-install-seamonkey-on-lubuntu-15-04-vivid-64bit-gnu-linux-easy-guide/
Pravdepodobne bude lepšie použiť návod z komunity okolo Ubuntu, a spraviť to cez repozitár.
Ved to, bol som tam. Prelozilo mi to take nezmysly ze to nedavalo logiku ani hlavu. :-/ google translate to dokafral. A dost ma zmiatol naco vytvarat subor seamonkey2
Nuž nepozorne si odkaz od WlaSaTého prezrel. Vpodstate ide o pridanie repozitára, čo je najjednoduchší spôsob inštalácie nejakého programu:
1. Pridanie repozitáraotvor sources.list správami roota cez terminál:
a niekde na koniec pridaj riadok
súbor potom ulož a zatvor
2. nainportuj GPG kľúč príkazom:
3. zaktualizuj zdroje softvéru:
4. nainštaluj metabalíček seamonkey-mozilla-build
Po inštalácii bude pravdepodobne celý program v angličtine, čiže si budeš musieť stiahnuť slovenskú lokalizáciu, napríklad aj TU samozrejme podľa verzie seamonkey.
Už si nepamätám presne, ale ak sa použije stiahnutý tar.bz2 súbor, tak tento by sa mal iba rozbaliť a v rozbalenom adresáre nájst súbor seamonkey, ktorým sa program spúšťa, prípadne sa vytvorí na ploche spúšťač.
ešte klikací návod aj s obrázkami
NAVOD
Ojojojoj. Tak toto by ma zaujímalo či ten návod bude fungovať aj pri podporovaných verziách Ubuntu (1). Podľa farby sa jedná o Ubuntu založené na Gnome druhej generácie, niekde okolo roku 2008 alebo 2010 ktoré už zomreli.
1: Momentálne sú podporované verzie Ubuntu 12.04, 14.04, 16.04. Schválne neuvádzam 15.10 ktorému skončí podpora koncom mesiaca.
Staci stiahnut balik z tejto URL : https://download.mozilla.org/?product=seamonkey-2.40&os=linux&lang=sk Potom treba spustit tar jxf seamonkey-2.40.tar.bz2 v adresari, kam si ten subor stiahol a spustit "seamonkey/seamonkey-bin". Ak chces nejaky odkaz, tak na ploche sa da vytvorit spustac (link na binarku seamonkey-bin).
Seamonkey uz nie je v debiane (a tym padom ani v ubuntu) asi dva roky, takze ak niekde balik najdes, bude to stara verzia.
Z jednou časťou, teda že trioklop bol odstránený z Debianu a Ubuntu súhlasím. Z druhou, že repozitáre majú zastaralé verzie už nie. Skús si pozrieť môj predchádzajúci príspevok, a môžeš si overiť že ponúkaná verzia nie je stará:
Sea Monkey, rovnako ako Firefox funguje aj bez inštalácie cez of. zdroje.
1. Stiahnúť zo stránky najnovšiu verziu
2. Rozbaliť napr /home/user/program/
3. symlink semonkey-bin na /home/usr/bin (alebo ako je def. path)
a zvyčajne funguje akoby z repa
Kedže tu bola vyjadrená pochybnosť o aktuálnosti či veku balíkov SeaMonkey, hádam možno doporučiť napr. Palemoon (čo je FF pred Astralis), alebo IceCat... Postup je analogický - stiahnuť, rozbaliť, nastaviť cesty, prípadne symlinky a spustiť...
IceWeasel je aktívne vyvíjaný.