Ahojte mam tento kod, formatujem s nim tel. cislo. a mam taky problem, neviem si poradit s vymazanim. V podstate je nemozne spravit vymazanie cislice ak je na mieste kde splna IF a ma pridat "-", viete mi niekto poradit?
<script> $(function () { document.getElementById("cell_number").maxLength = "15"; $("input[name='cell_number']").keydown(function () { var curchr = this.value.length; var curval = $(this).val(); if (curchr == 4) { $("input[name='cell_number']").val(curval + "-"); } else if (curchr == 8) { $("input[name='cell_number']").val(curval + "-"); } }); }); </script>
premenna += "-"
Aha som sa ponáhľal z práce a nepochopil som otázku. Tak musíš si spraviť podmienku na stlačenie klávesy delete a zmazať znak pred aktuálnou pozíciou, no ešte musíš rátať pozície tých pomlčiek.
Inak s odstupom času sa mi jQuery zápis zdá byť čím ďalej hnusnejší. V čistom JavaScripte by to bolo ďaleko elegantnejšie a spravil by som to úplne inak, to tvoje riešenie nie je dobré.
Pri editácií pracuj stále s pôvodným číselným reťazcom a len na zobrazenie tam povkladaj pomlčky.
no nakoniec som sa na to vykaslal a pouzil som jquery input mask, maximalne idporucam. =)
ale stale cisto teoreticky, logicky co presne by mala funkcia robit? ak by dosiel "delete" co by sa malo diat? (dalsie IF ktore by zistilo kde sa nachadzam a podla toho nasledovali dalsie kroky?)