Takze pokracujem s trapnostami, mam externu zvukovu kartu MOTU 828mkII ktora bezi cez firewire. MOTU nepodporuje LINUX ale nejaky nadsenec ju rozchodil. Nasiel som toto: http://www.ffado.org/?q=node/63 Ako zaciatocnik, ale absolutne netusim kde zacat. Mozno to je aj nad moje sily mozno nie. Nerozumiem napriklad tomu, ze ked k danej zvukovke mam instalacne softy pre win a iOS, ktory mam pouzit a mam vobec, nestaci len nainstalovat to libffado? Nechcem moc otravovat ale ak by ste mi aspon naznacili ako to funguje pri instalacii firewire zariadeni, bol by som vdacny. Dik
martin
Zabudni na riešenie cez Win, osobne FireWire nepoužívam a práve som sa vrátil z oslavy, tak sa mi to nechce riešiť, zajtra sa na to mrkneme :-) Veľa šťastia :-)
Keďže FW zvukovky patrili a stále patria do segmentu mimo poslucháčov MP3, tak by som ti silno odporučil použiť distribúciu špecializovanú na multimédiá. Napríklad Ubuntu Studio ktorá má v sebe dosť veľa pripravených nástrojov. Vrátane tých, čo pracujú s zariadeniami pripájajúcimi sa na takéto neštandardné rozhranie. A pevne verím že sa táto zvukovka nebude mlátiť s ovládačmi na zvukovku dice, ako minule.