Ahoj neviem si poradiť ako nainštalovať programovací jazyk Karol mam linux mint 18 - mate 64 (nenašiel som návod)
xKarol
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ahoj neviem si poradiť ako nainštalovať programovací jazyk Karol mam linux mint 18 - mate 64 (nenašiel som návod)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Nie náhodou XKarel? Ak áno tak to bude trochu problém pretože beží na verziách knižníc, ktoré sú pekných pár rokov staré.
no hej karel :) je to dosť stare nevadila by aj niejaká nova obdoba dačo podobne ľahké. Môje skúsenosti su len z C# v konzole základy + trošku polia. Poradiť dajaký ľahký jazyk.
Skús pozrieť emulátory PMD85, keďže Karel a Žofka na tom bežali a ako prostredia pracovali s programovacím jazykom Logo. Svoju slávu si zažili tie jazyky pred vyše tridsiatimi rokmi v časoch 8bit počítačov.
Ako hračka a úvod do programovania to bolo dobré. Ale ak si už raz zvládol zložitejší jazyk, tak sú Karel a Žofka len muzeálne hračky ako gramafón na kľuku alebo dynamo na bicykel.
neide o to ja som pochopil programovanie v C aspoň základy ale neviem sa ďalej pohnúť, mňa by bavilo keby 1 panačik zo sekerou rozsekal druhého take dačo na programovanie by ma bavilo :) viac vizuálne, a tak napíšeš 100 riadkov spustíš terminal opýta sa ťa na par premenných a ono urobí dajaký proces a niejaký výpis a the end.
Tak Karel a Žofka boli stavané na motiváciu pričom používali ozaj jednoduchý i keď procedurálny jazyk. Až na to, že sekera tam ak si dobre spomínam, nebola. Ale bolo to aspoň zdanlivo 3D, i keď len izomorfné. Ale čo by sme chceli z osembiťáku napájaného nabíjačkou na autobatérie. Veľa zdaru.
Čo tak Codingame?
Scratch je taká programátorská hračka. Potom aj Gambas je dosť jednoduchý.
virtualizovat nejaky starsi system...
Ak si chces spojaznit si ten program ... napis
skúsim Scratch , dakujem
Ja som sa s tým kedysi hral a je to celkom zábava, teda je tam základ všetkého čo je v "skutočných" programovacích jazykoch.
ze som taky smely - a na co to vlastne potrebujes? nie si nahodou v prvaku u nas na fei-ke na tuke?
:D Ano som až tak viditeľný prípad ?
Sem chodia aj páni profesori, takže si môžeš šlphnúť, alebo sa zakopať ☺
To je ešte horšie nemôžem popytať o radu z c hneď budem jasný
no a v com mas problem pouzivat virtual, ktory sme pre vas pripravili? preco nutne zhanas xkarla? ten je trosku iny ako to, co budete pouzivat.
Nie tento članok na fóru bol vytvorený pred tím ako som vedel ako to bude fungovať nemám s tým problém a načo virtual keď mam linux .
dokonca. ale neviem ci mas balicky na nainstalovanie toho karla, ktoreho distirbuujeme s virtualom ;) takze asi aj tak zostavas na nom alebo na omege ;)
Žofku tam nemáte? Tú by som si pozrel, tá bola ďalej.
nie - logo nepouzivame. my karla pouzivame len na niekolkych uvodnych stretnutiach ako uvod do algoritmizacie. riesime s nim naozaj len zakladne veci - volanie karlovych prikazov, vetvenie programu, cykly (logicke, resp. aritmeticky pomocou vlastneho makra loop()), tvorba vlastnych funkcii. ziadne premenne ani nic podobne. pouzivame ho ako popularizacny prostriedok, ze s programovanim sa da zacat velmi jednoducho. ale mnohi (ci uz ucitelia alebo studenti) si tento pristup vysvetluju po svojom.