Chcem sa spýtať či je možné dat napríklad koreňovú oblasť na SSD a home na iný HDD ďakujem za odpovede :D
Rozdelenie oblastí na viacero hdd
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Chcem sa spýtať či je možné dat napríklad koreňovú oblasť na SSD a home na iný HDD ďakujem za odpovede :D
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Áno.
Naštuduj si /etc/fstab, UUID a cp -p.
vďaka pozrem to :D
Áno. A pokiaľ to ideš ešte len inštalovať, tak si to v kľude vyklikaj pri inštalácii.
PS: Pokiaľ len ideš kupovať ten SSD do notebooku aj s šachtou na HDD namiesto optickej mechaniky, tak sa zamysli či sa ti oplatí to tak "deliť", a či nenecháš mechanický HDD len ako odkladisko mimo svojho home. Nehať celý /home na mechanickom disku by som ja osobne rozmýšľal len keby som mal SSD na / pod 32G. Ale to si radšej doplatím 15E a budem mať 120G SSD kde takéto blbiny riešiť nemusím. Postačí mi robiť si zálohy na mechanický disk.
Je to Desktop teraz mam dualboot win a linux ale win uz viacmenej mam len na hry tak by som chcel dat linux na ssd namiesto windowsu ssd ma 128gb preto chcem home mat zvlast na vecsiom hdd uz teraz tam mam vyse 250gb len som si nebol isty či to tak pojde :D tak dik za odpovede
A nemôžeš si tie filmy odpratať z home niekam inam?
su to skorej wordlisty :D knihy a nejake nastroje na luskanie hesiel :D atd. večšinu toho potrebujem
To asi potrebuješ raz za čas. Takže keby si to odsťahoval z home niekam inam, tak môže ostať home na rýchlom SSD.
PS: Wordlisty, to sa ešte používa mimo PAM? Normálny ľudia používajú namiesto wordlistov dúhové tabuľky. Slovníkové útoky sú neni moc efektívne, a patrili do minulého tisícročia.
dik za radu pozrem skúsim :D
Bu-BU-BU! som nebezpecny heker, co si nevie ani disky rozdelit...
to som nepovedal je to len for fun pomali sa to učím každy raz začínal ani ty si nezjedol všetku múdrosť sveta xD
A skús si dať inú masku. To čo máš na tvári je len reklama na komerčný film o katolíckom extrémistovi ktorý bol popravený v roku 1606 za to že chcel pritiahnuť do Anglicka katolícku cirkev aj so španielskou inkvizíciou pomocou vyhodenia parlamentu do vzduchu. Trošku neefektívne.
možno niečo napovie aj tento článok:
http://www.linux-mint-czech.cz/ako-zmenit-standardne-default-zalozky-v-caja/
urobíš to aj v inom prostredí a inom správcovi
vďaka