Vedeli by ste mi poradit ako by som mohol nainstalovat vmware na linux-debian ? alebo nieco podobne virtualboxu len nie virtualbox lebo tamm i nejde spustit nic :)
VMWare
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Vedeli by ste mi poradit ako by som mohol nainstalovat vmware na linux-debian ? alebo nieco podobne virtualboxu len nie virtualbox lebo tamm i nejde spustit nic :)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Pozri: http://www.allaboutlinux.eu/install-vmware-player-in-debian-8/
Na virtualboxe ti nejde spustit nic ? Mam taky pocita ze tam bude chyba inde ako vo virtualboxe a instalacia vmware ci qemu alebo inej vurtualizacie to neodstrani
Skus popisat co si skusil, co nejde, aku chybu vyhlasi, atd.
Virtualbox je podla mna z virtualizacnych rieseni najpriatelskejsi a najjednoduchsi na rozchodenie
VMware alebo KVM či XEN vyžadujú mať CPU s podporou virtualizácie, a tak isto vyžadujú ma tú virtualizáciu povolenú v UEFI BIOSe. Bez toho nefungujú vôbec.
VirtualBox dokáže virtualizovať aj keď nemáš CPU s podporou virtualizácie alebo máš virtualizáciu v UEFI BIOSe zakázanú. Teda, až na jednu drobnosť ktorú za tie roky asi neopravili. Virtualizácia 64bit OS vyžaduje mať CPU s virtualizáciou a UEFI BIOS musí mať povolenú virtualizáciu.
Takže, zmenou hypervízora si naozaj nepomôžeš. Skús naozaj radšej pozrieť na tu chybu, skontrolovať procesor a nastavenie UEFI BIOSu.
XEN vyžadujú mať CPU s podporou virtualizácie,... Bez toho nefungujú vôbec.
zase trepes somariny...?
mozno by tochcelo popis co znaci nejde spustit nic.
ono chce odo mna gcc compilator na kernel headers ... system som aj updatatol aj upgradoval
takze ked si budes chciet dat namontovat nosic na auto na tazne zariadenie, ktore na aute nemas, tak pojdes do servisu a das si urobit generalku. to je logika...
Ak Ti nefunguje príkaz
apt show linux-headers-$(uname -r)
, tak zmeň distribúciu za niečo pre jednoduchších ľudí. Hackerské distribúcie vyžadujú určitú úroveň znalostí systému. A mať to len z frajeriny je blbosť.no asi by som zmenil distribuciu ako radi kolega.
Mám notebook bez virtualizácie (Pentium T4400) s Ubuntu 12.04 + kernel 3.13
Beží mi tam Virtualbox s Windows 7 bez problémov.
Používam tam Microsoft Word + Calibre na konverziu ebook súborov.
Bez HW virtualizácie ide iba 32bit Win7.
Ako inštalovať a čo nastaviť som našiel cez google.
Treba napísať čo potrebuješ a čo nejde.
sice offtopic ale Calibre funguje natívne aj v Linuxe ;-)
návody (nečakane na debian wiki):
https://wiki.debian.org/VMware
https://wiki.debian.org/VirtualBox
Na debiane bezi i vmware player aj vmware wokstation bez problemov :).Stiahni z http://www.vmware.com/ a nainstaluj to je vsetko a hlavne citaj co to po tebe chce.