ahojte,
mám v FSTAB nastavený takýto pripojný bod
poldo@poldozh.ddns.net:/home/poldo/ /media/poldo/ fuse.sshfs defaults,allow_other,_netdev 0 0
všetko funguje ako má len samozrejme odo mňa pri každom pripojení pýta heslo
dá sa to heslo nablbo vložiť niekde do FSTAB, štýlom, že za defaults dám password=heslo ? normalne plaintext
našiel som niekoľko návodov ako spraviť automatické prihlásenie s ssh-key, ale nechce sa mi to robiť (nerozumiem tomu úplne a nerád naslepo kopírujem príkazy)
áno viem že bezpečnosť atď, je mi to jedno
cau, ten ssh-key je vlastne o tom, ze na stroji z ktoreho sa pripajas si vygenerujes rootovsky ssh kluc, zobrazis si jeho fingerprint a len vlozis cez jeden command na cielovom stroji. ak si teda dobre pamatam. miro bendik by ti povedal viac.
takéto niečo všade píšu, len nechápem čo to má spraviť
keď zadám uvedené na stroji kde sa pripája ten adresár tak to bude automaticky fungovat ?
lebo som to skúsil a výsledok je že si ajtak odo mňa vypýtal heslo
pustat na klientovi. a este vytvorit ~/.ssh/config
ovsem kedze je pre mount, tak to treba nastavit rootovi...
samozrejme ma byt
no skusil som to a stale si pyta heslo
nastavit rootovi myslis ze to mam umiestnit do /root/.ssh ??
ano
btw uz davno si mohol venovat tu pol hodinku na precitanie nejakeho toho howto a mohol si mat pokoj...
navodov s obdobnym obsahom som precital niekolko, napriek tomu neviem úplne čo robím a v konečnom dôsledku len kopírujem príkazy, preto som hľadal primitívne riešenie typu zadat heslo do plaintextu priamo do FSTAB (co ocividne nie je mozne)
a ten config som umiestnil pre roota a furt nist
niekde bude chyba (je mi jasne ze u mna)
skusim si precitat nieco viac k autentifikacii v ssh a mozno sa posuniem dalej
zatiaľ vdaka za rady
Link..........