Tými pokusmi v téme help-na tomto fóre-som kdesi odpojil zvuk-asi nejakým príkazom.nejde tapin rádio,ani na facebooku zvuk videa,ani uložená hudba-niečo som zmrvil zo zvukovkou!
Tak a som v prdeli...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Tými pokusmi v téme help-na tomto fóre-som kdesi odpojil zvuk-asi nejakým príkazom.nejde tapin rádio,ani na facebooku zvuk videa,ani uložená hudba-niečo som zmrvil zo zvukovkou!
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Laci pusti si nejakú muziku a klikni si na klikátko ovládanie zvuku a v ňom si vyber "Nastavenia zvuku", "Mixer", alebo tak nejak podobne. Buď sa ti spustí pavucontrol, alebo nejaká podobná aplikácia a tam si pozri či máš vytiahnuté všetky šavle naplno.
Tak som to skúsil-zvuk mám spustený na 114%,ale ani skúšobný zvuk ľavý a pravý kanál nejde,nejde ani z internetu zvuk a ani z mojích skladieb v počítači-you tube!Na vstupe karta- ZVUK na vstupe mi neukazuje žiadne okienko v tej škále-zvuk je neplno,ale ten vstup pod ním-neukazuje nič!
Laci myslel som takéto niečo
http://i741.photobucket.com/albums/xx55/bwechner/Linux%20MINT/CinnamonSoundPreferences.png
ja to mám inak-ale skontroval som!
Záhada vyriešená!Dnes ráno som rozmýšľal čím to môže byť,mienil som vyskúšať či nepôjde na sluchátka,preberal som posledný stav počítača,všetko fachčilo-šiel som na záhradku,a vnučka sa mala doma učiť,aby mi neliezla na comp,tak som vypol vzadu na skrini napájenie,lenže napájenie monitora šlo,a ona keď nevedela ako spustiť počítač ,bavila sa z gombíkami na monitore a vypla mi zvuk! Niektoré záhady majú jednoduché riešenia-len na ne prísť! Ale aj tak díky za ochotu!
Nieje zač, hlavne že to šľape.
Ešte mám jeden problém-teraz som spravil!Na začiatku pri spúšťaní Mintu mi píše: "Užívateľ súborov HOME/dmrc je ignorovaný.Toto zabráni uloženiu predvolenej relácie a jazyka.Súbor by mal by vlastnený užívateľom a mať práva 664.Priečinok Home používatelmi musí byť vlastnený užívateľom a nezapisovateľný ostatnými užívateľmi"! Môžeš mi to preložiť POLOPATE?
Máš tam problém s právami, ešte neviem aký, ale zistíme to keď sem hodíš čo ti vypíše:
aVýstup neopisuj, ale kopíruj z terminálu.
Nech sa páči: -lacko@lacko-System-Product-Name ~ $ ls -la /home celkom 12 drwxr-xr-x 3 root root 4096 sep 30 07:51 . drwxr-xr-x 21 root root 4096 sep 30 17:21 .. drwxrwxrwx 38 lacko lacko 4096 dec 28 18:08 lacko lacko@lacko-System-Product-Name ~ $ ls -la .dmrc -rw------- 1 lacko lacko 31 dec 28 04:34 .dmrc lacko@lacko-System-Product-Name ~ $
Tak to skus ešte raz a daj to medzi značky <pre>, klikneš na "Štýl" a vyberieš "Kód".
Niekde som urobil chybu-to mi terminál neberie-ale vyriešil som to :Thunar -home -vlastnosti - práva som prepísal:-groupe na čítanie aj zápis,už som to opravil len na čítanie a je to vyriešené!
Takze,uz nie si v ... Veseleho Silvestra, panstvo, a prajem vam vyborny rok 2017.
Podobne želám všetko dobre do nového roku,všetkým ktorí míňajú osobný čas na diskusie s nami AMATÉRMI!
Skús len tak zadať príkaz
Že čo sa stane.Toto:
Čiže si zistil, že prv než si si nainštaloval Thunar, tak si prehliadač súborov už nainštalovaný mal, ale ten sa volá Nemo :-)
To ani neviem-vyskúšam!
Máš pravdu-ty vieš lepšie ako ja čo tu mám!
Máš preklep v slove Krusander.
Nauč sa formátovať text, takto má vyzerať odpoveď:
a
Bedňa aj tebe všetko naj do nového roku a dobré nervy s nami Amatérmi!
Laci ďakujem a aj ja ti prajem všetko najlepšie do nového roku.
PS: To formátovanie textu sa nauč :)
Ale ako?To mi musíš polopatisticky vysvetliť-dodnes som žiadne V-čka naležato nepotreboval.ani nevedel napísať-už viem mapa znakov!
To si myslel takto: Nech sa páči: -lacko@lacko-System-Product-Name ~ $ ls -la /home celkom 12 drwxr-xr-x 3 root root 4096 sep 30 07:51 . drwxr-xr-x 21 root root 4096 sep 30 17:21 .. drwxrwxrwx 38 lacko lacko 4096 dec 28 18:08 lacko lacko@lacko-System-Product-Name ~ $ ls -la .dmrc -rw------- 1 lacko lacko 31 dec 28 04:34 .dmrc lacko@lacko-System-Product-Name ~ $ nema problema!
No naformátoval som to do viet a keď som to poslal-zasa je z toho fašírka!
Označíš text ktorý chceš formátovať a potom klikneš hore na tlačítko Štýl a tam si vyberieš Kód.
To ti pridá k textu značky <pre>nejaký text</pre>
Pozri na prílohu.
No skúšam to,ale nula bodov!
Orginál-Bola uvoľnená nová verzia ne-emulátora Wine 1.8.6, ktorá prináša podporu grafických kariet Nvidia GeForce GTX 690 a AMD Radeon HD 6480G a AMD Radeon RX 480. Celý zoznam zmien, ako aj novo podporované aplikácie nájdete
Označ celý text, ktorý chceš formátovať.
Podarilo sa!!!
Šikuľa :)
Ešte jedna rada na starý rok-kde beriete tie príkazy do Linuxu-vytlačil by som si to!
Ako základ sa dá použiť aj toto:
https://www.linux-mint-czech.cz/tahak-prikazu-terminalu-pro-linux-mint/
Tak keď je problém, zamyslím sa v čom by to mohlo byť a potom z pamäte niečo vyberiem :)
Čiže to budú skúsenosti. V IT neexistuje niečo ako univerzálna rada, pretože každá chyba môže byť spôsobená viacerými faktormi.
Díky!Niektoré informačné príkazy som si už aj vyskúšal!
Dôkladne skontroluj všetky káble, prepínače, kolieska... na reproduktoroch / slúchadlách.