Ahojte poradte mi nejaky jednoduchy program/aplikaciu/ na spustenie WIFI na Lubuntu 14.04 pripadne na linuxMint17 na mojom notebooku som si nainstaloval driver B43 na WIFI ale neviem to spojazdnit skusam secko
iwconfigwlan0 IEEE 802.11bg ESSID:off/any Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=off Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off Power Management:off lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
iwlist scanwlan0 Failed to read scan data : Network is down
lo Interface doesn't support scanning.
eth0 Interface doesn't support scanning.
nieco z vypisov
NetworkManager alebo Wicd (ten ma aj ncurses verziu).
Pred tým, než začneš používať zariadenie, najskôr ho musiš zapnuť/aktivovať. Ak nie je.
Ja ešte po starom (po novom použi program ip):
záleží od wifi...
pošli výpis z
lsusb
alspci
aby sme vedeli čo presne máš za HWďalej môžeš mať wifi vypnuté cez nejaký fyzický spínač alebo cez SW. Pošli výpis z
rfkill list
Výsledky označ a nastav im štýl "Kód"
PS: Problém sa stále môže nachádzať aj niekde inde...
skusam aj WICD ale nemozem zapnut WIFI tl.na klavesnici,pri starte mi blikne modra pod tl. ale nejde zapnut ani cez terminal
podľa tohto to vyzerá že máš WIFI vypnutú pomocou HW prepínača
to viem ale ako to zapnut?ani cez terminal, ani cez klavesu, to nejde
môže je problém len s ovládačom...
aký ovládač máš teraz ?
ak si dobre pamätám tak tu máme b43, wl a brcmsmac....
toto
aby som sa doplnil....
spusti a pošli výsledok
vid
Ďakujem za odpoveď.
Vzhľadom na to že už je pomaly noc pozriem sa na to zajtra...
Vyzerá to tak že ozaj používaš ovládač b43 (občas sa stane že aj máš ovládač nainštalovaný ale stále používaš ten čo je priamo v kernely).
dakujem za ochotu a pomoc,idem aj ja spat zajtra to poriesime ak to pojde peknu noc zatim
hosi tu bude pes zakopany,ale ani za toho oneho neviem ako to spojazdnit a ten HADR blocked dat na NO,uz som precital kvantum toho ale neviem co stym poradte ako to spojazdnit prosim
Neprehliadol si nejaký nenápadný hw vypínač na notebooku? Niekedy vedia byť pekne schované. Prípadne nejaká klávesová skratka...
Tieto HPcka mali iba "HW" tlacitko pri Funct. klavesach. Velmi zle riesenie, neraz som s tym bojoval. Jediny problem ktory ma je ten ze ma zly driver a preto sa neda zapnut.
@ John: Vyskusaj nahodit NDISwrapper a win driver
Na klávesnici "hore" máš medziiným tlačidlo na zapnutie wifi. Tie ostatné tlačidlá tam "hore" fungujú? Zvykne to byť napojené jedným plochým káblom, ktorý veľa nevydrží.
Alebo skús
Čo nerozumieš na výraze "Hard blocked: yes" ?
to rfkill nejde,tl, je dobre vo winXP ide secko
Ktorý ovládač máš načítaný, je to bcm43xx alebo legacy?
A kde tam vidíš či je načítaný bcm43xx alebo legacy?
Ukázal si značku karty. Tak zadaj
usb-devices
a pri tej karte pozri driver. Alebo zadajlsmod
a pozri si všetky ovládače.Ja mám kartu
a po čerstvej inštalácii Ubuntu mám tieto moduly.hosi tak sa tu trapime viacej dni a pes bol zakopany v BIOSE,na zahr.fore som sa docital cennu radu v BIOSE som dal Restore Defaults,save F10,reboot a WIFI uz ide parada diki vsetkym za pomoc a cenne rady
Napísal by si my prosím ťa odkaz na to fórum, lebo ja mám ten istý problém.