Ahojte.
Pred nedávnom sa tu rozbehla téma na vyhľadanie toho najpoužiteľnejšieho P2P messengera:
http://linuxos.sk/forum/23568/
z čoho vzišiel aj článok pre blog:
http://linuxos.sk/blog/vyber-p2p-messengera-pre-nasu-familiu/detail/vyber-p2p-messengera-pre-nasu-familiu/
Ak keď už rozoberáme takúto tému, chcel by som na ňu nadviazať, aby som zistil váš názor, ako by mal podľa vás vypadať dokonalý komunikátor ? Je niečo čo by mal určite mať ? Je niečo čo by v ňom byť nemalo ? Môžete z akéhokoľvek hľadiska používateľ/vývojár/IT-čkár/licencia/prog-language/features/crypto/advertisements/. Budem rád za každý príspevok.
Ďakujem.
Dokonalý komunikátor by mal vyzerať nasledovne:
Mal by byť elegantne oblečený, mal by sa pravidelne holiť i upravené keď fúziky alebo briadka niesú na škodu, účes by nemal mať zanedbaný, vystupovanie by mal mať sebavedomé a hlavne by mal mať prehľad v téme ktorú má vykomunikovať aby ho nik len tak ľahko nezaskočil.
Nechcel si sa opýtať na dokonalý komunikačný program?
Áno.
Pretože. K bodom čo už padli v minulej téme a v tejto boli zopakované by som možno pridal bezpečnú výmenu kľúčov a ich overenie. Bez toho sme na rovnakej úrovni ako pri archivovaní SMS telekomunikačným operátorom, alebo smerovaním hovoru cez drôt na ktorom sú slúchadlá.
Tazko definovat najnaj aplikaciu, pre kazdeho uzivatela a jeho okolie /na to nezabudat/ vyhovuje nieco ine. Bude to mierne mimo, ale keby som isiel do exotickeho zahranicia, alebo opat do menej exotickeho /no o to drahsieho/ Svajciarska, vyskusam chatsim.com, resp. chatsimcz.cz, najlepsie pouzitim dvojsimkaca. Ten uz mam. Treba vsak pockat este par mesiacov, co prinesie zrusenie roaamingu a mozno messengery ani nebudeme potrebovat.
Súhlasím, každému vyhovuje dačo iné, teória relativity platí, subjektívne názory nám postačia.
Tak potom - nam staci Viber. Svojimi moznostami, intuitivnostou, obsiahnutim vsetkych OS a prostredi. Naviac, pouzivaju ho moji najblizsi, na dalsich nemam ani dosah ani chut ich presvedcovat, 100%-nu bezpecnost a anonymitu nevyzadujeme ani neriesime. Skoda vysokych cien volani viber out. Zatial by som nic nove v tomto smere neplanoval, uz aj pre spominany koniec roamingu a ta najdolezitejsia novinka a zmena coskoro tiez pride, ked Google a Apple sa stanu svetovymi operatormi.
ďakujem za príspevky.
10. a daco ako metadata cancelation ?
11. alebo priamo v licencii mat nieco ako ads optional-in + ads mandatory labeling ? Teda uzivatel by musel reklamy od specifickeho zdroja sam povolit a tiez by mal moznost vybrat si co chce vidiet. Ja osobne som proti brainwashingu reklamami, ale ak by sa o to niekto zacal pokusat, myslim ze treba tomu zabranit uz na urovni licencie softveru.
12. alebo web browser user interface exported directly from your private running instance ? proste ak ti bezi P2P IM doma na desktope alebo na VPS, mozes si odkialkolvek otvorit internetovy prehliadac, natukat adresu a si tam.
13. a p2p file sending/sharing ?
14. a P2P file sync ? (obrazky z mobilu sa automaticky zalohuju na tvoj privatny desktop/VPS, hudba, poznamky, zaloha...)
15. este do toho integrovat coin a socialnu siet a bolo by to na komplet :D
no tak ja osobne by som šiel presne opačným štýlom a to jednoduchosťou, nie tlačením 30 služieb do jednej apky
p2p data sync pre instatn messenger ? naco ? urcite to bude mať len základné funkcie - radsej zvolim speciozovanu apku ak chcem takú funkčnosť
pre má IM spĺňať:
1. prehľadnosť a jednoduchosť použitia
2. stabilitu a rýchlosť
3. multiplatformovosť (android + desktopový klient win+lin)
4. možnosť vyhladávania alebo ukladanie konkretnych príspevkov ako oblubenych
na bezpečnosť, opensource a šifrovanie kašlem, riešim cez to len bežné veci, ktore nech si prevadzkovatel analyzuje, uklada a zalohuje koľko chce