Zdravim mal by som opat otazku. Rozbehal som Debeian 9.2 na mojom PC, podarilo sa mi aj vytvori Virtual Box s Win 7 ale ani za svet nemozem spravit zdielany adresar na linuxe ktory by som videl z Virtuial Box a Win 7.
Nastavil som aj Shareholder na /home/uzivatel/shared ale ani za svet s ana neho nemozem dostat. Ale pozeral som IP Debianu tak jedna po vypise prikazu je : inet 127.0.0.1/8 scope host lo a druha inet 192.168.1.159/24.Ale vo Virtual Box - Win7 je IP 10.0.2.15 Funguje mi tam bez problemov aj net ale na Debian sa neviem nijako dostat.
Viete mi niekto poradit co s tym a ako rozchodit ten zdielany adresar? Dakujem Roman
Skus pozriet toto http://wiki.ubuntu.cz/virtualizace/virtualbox?redirect=1#v%C3%BDm%C4%9Bna_dat_mezi_hostitelsk%C3%BDm_a_virtu%C3%A1ln%C3%ADm_syst%C3%A9mem
vdaka kuknem ale asi az zajtra ale urcite dam vediet este raz vdaka :-)
A nemozes pripojit dropbox alebo google drive? take jednoduche, ale mohlo by pomoct ;-)
nie nepomohlo, potrebujem pracovat z windowsu primo so subormi na debiane, lebo na virtual bxe mi bezi soft co mi nebezi pod linuxom a neda sa mi ani spustit cez vine tak preto to riesim takto. este nejake navrhy?
a ako je nastavene zdielanie priecinku v VM?
a je pripojene aj to Guest Additions ISO?
Presne ako píše redhawk75 musíš mať vo Windowse pod Virtualboxom nahodený Guest Additions, potom ti zdieľanie pôjde bez problémov,,,
Super pomohlo velmi pekne dakujem vsetkym za pomoc Roman
127.0.0.1 je virtuálne sieťové zariadenie, loopback.
192.168.1.159 je adresa sieťovej karty, alebo WiFi. To je sieť medzi kompom a routerom.
10.0.2.15 je emulovaná sieťová karta. Je to sieť medzi virtualizovaným Win a hostiteľským Debianom.