Ahojte, prestalo mi fungovat ssh z vonkajsej siete, ide len z lokalnej, googlim, no neviem s tym pohnut. Nahodil som "phpservermon" a test na port 22, mohlo to dako blokonut? No aj ked vypnem ufw, stale sa tam neviem dostat a vypise "connection refused", s ufw aktivnym len "time out" a v logoch vidim, ze ma ufw blokuje, takze portforwarding je nastaveny. Skusal som sa pripojit aj z inej vonkajsej IP a stale nic. Stroj bezi na ubuntu-server.
problem s ssh z vonkajsej siete
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
skusil by som zmenit port pre ssh
a nemenil si nahodou konfiguraciu routrov/modemu ? nemas nahodou v sieti ine zariadenie s aktivnym ssh ??
skúsil si to vypnúť?
ani z lokálky?
nepoznám uwf, ale aké pravidlá sa nastavia keď ho vypneš? možno, že všetko zablokuje alebo že všetko povolí?
Takže si hodil ssh aj phpservermon na ten istý port, čo bude príčina.
S UFW skúsenosti nemám, ale podľa tejto wiki, narába s iptables, takže po vypnutí tam tie pravidlá možno ostanú, treba si pozrieť čo v iptables je keď UFW vypneš.
Dakujem za reakcie. Z lokalky to ide v pohode, nic som nemenil v konfigu ufw, ani v routry. Jednine som updatoval kernel na 4.14.13, ale to uz par dni dozadu, a z ineho servera som testoval cez phpservermon ten port 22, co som teda uz zrusil, no stale nic. Ak ufw vypnem, iptables sa zmeni a v podstate povoli vsetko vsade, no na ssh sa aj tak nedostanem (z vonka). Odinstaloval openssh-server aj ufw a znova nahodil, no bez uspechu. Skusim este zmenit port ssh s jeho smerovanie na routry...