poznáte discourse?
ja vnímam ako "main message" linuxos.sk jeho fórum, nechceli by ste migrovať.
ak aj nie, tak možno sa tu niekto nájde a pomôže s prekladom: https://www.transifex.com/discourse/discourse-org/dashboard/
poznáte discourse?
ja vnímam ako "main message" linuxos.sk jeho fórum, nechceli by ste migrovať.
ak aj nie, tak možno sa tu niekto nájde a pomôže s prekladom: https://www.transifex.com/discourse/discourse-org/dashboard/
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Píšeme o slobodnom softvéri, tvoríme slobodný softvér, od nikoho nepýtame za to prachy, takže čo nám to prinesie?
Zdieľame svoje vedomosti vo svojom voľnom čase, tak sa zapoj a časom pochopíš prečo nie.
Okrem iného.
A komunita.
Comprende signore?
Disclosure je open source, ale zase keď som tak náhodne otvoril jeden súbor nebol som z toho ktovie ako nadšený. Nie, že by som našiel vyslovene nejakú chybu, ale nájsť ručne pozliepané SQL s vloženým inputom od užívateľa (predtým pretypovaný na int, ale aj tak raz na to človek zabudne a zrazu má sql injection).
Na stránke majú aj cenovú ponuku: Managed hosting from $100 / month o ktorej to nebolo. To však ale nič nemení na tom že migrácia by zbytočne zdvihla náklady.
Nuž toľko zaplatíme za prevádzku za 10 rokov ;) Momentálne máme hosting zdarma a jediné čo platím je doména.
Inak disclosure sa dá rozbehať aj na vlastnom serveri, ale zase nevidím zásadnú výhodu oproti súčasnému systému.
Jedinú výhodu by si mal zrovna ty len v tom, že by si musel investovať vlastný čas na prípravu dát pre migráciu aby si mohol delegovať zodpovednosť na niekoho čo nepoznáš.
Tak to je fajn, že je to slobodné, ale pre nás to nebude, že :)
Tak posielať priamo inputy od užívateľa do SQL je úžasné, to má človek chuť si s tým pohrať.
Nehovorím, že priamo, je tam pretypovanie na int. Nečakal by som však ručne skladané dotazy v RoR.
nevim mna zase vytaca ten monopolny facebook plugin pomaky uz pri hocijakej diskusii a hocijakej stranke.