Čaute, mám starší thinkpad T500, na prácu na cestách je úplne super. Potreboval by som k nemu batériu. S neoriginálnymi nemám skúsenosť. Našiel som batériu od "Mobile Energy" v celkom dobrej sume. Pôvodná batéria SANYO vydržala len nejaký rok a pol, potom rapídne strácala kapacitu. Keby aj ta nová vydržala nejaký ten rok a pol, bolo by to fajn. Má s tým niekto skúsenosti? Vďaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ked si to zratas financne tak sa ti oplati kupit aj dve neoriginalne za ten rok aj pol a stale si pod cenou originalky. Kazdopadne na baterie sa dava tusim pol roka zaruka.
Ja nemám skúsenosť s Tvojou batériou ale kúpil som od MITSU. Za vyše pol roka mi klesla kapacita na cca 90% pôvodnej kapacity, čo nie je zasa až také zlé.
vdaka, pojdem do toho
pozri este tuto https://www.avacom.cz/
Nemajú tam náhodou 18650 NiCd? Potrebujem do ručného vysávača, a už nikde to neviem nájsť. A prerábať nabíjací člen sa mi nechce. (čítaj neoplatí)
Po mojich skusenostiach s vyraznym prehrievanim pocas nabijania alebo intenzicnejsieho pouzivania o neoroginaloch nechcem ani pocut. By som sa bal ze mi vyhori mobil spolu s bytom ci autom.
Bohužiaľ rovnaké skúsenosti môžem napísať o originálnych bateriach.
Zalezi na ake cinana natrafis. Ja som zatial v Lenovach a delloch problem nemal.
Pripájam sa do diskusie s mojim problémom, mám ntb FS AmiloPro 3205 kúpil som novú baterku, stále ju nabíja a za dva dni zapnem ntb a stav je nulový, žiadna kapacita. Dávam si otázku, či to nieje hardwér, alebo šváb v baterke nespolupracuje. Zohnal som origin. staršiu baterku, vraj ešte 50% - priebeh testu ten istý po dvoch dňoch žiadna kapacita. Používam Linux Mint Cinamon (som začiatočník s linuxom spokojný)
K tej staršej - skladovanie vybitej batérie (dtto vloženej v zaarchivovanom prístroji) jej nepomôže, čiže pravdep. nič. Li batéria sa nemá dávať do mrazničky na vrátenie kapacity, takže to tiež určite nie ani na vlastné riziko.
Ahoj, to môže byť aj-aj, t.j. vadný akumulátorový článok, vadná elektronika..
To "vraj" neoveríš. Najjednoduchšia cesta je nazad k predajcovi s notebookom, vrátiť v rámci záruky "nový" battery pack a vyskúšať nejaký iný, ktorý predajca ponúkne a notebook ho spozná. Ak to nebude fungovať, tak je to nabíjač. Pár slov ku mojej baterke na starom stroji je tu, časť "Pár slov ku HW" ak to pomôže.
BTW - akumulátory do ntb, tabletov a mobilov sú lukratívny biznis, preto je v tom podobný bordel ako v nabíjačkách pre mobily pred pár rokmi.
BTW: Závisí aj od toho, čo považuješ za mobil. Keď som si pred piatimi rokmi kupoval vtedy nový dumbphone značky Nokia, tak ten mobil používal model baterky z prelomu tisícročí. Plánujem to vymeniť za súčasný model, a predpokladám že to bude používať rovnaký typ baterky.
Holt, výdrž skoro mesiac na baterku za menej ako 10E, to so smradfónom nedáš ani keby si ho zavrel v šuflíku.