Mam VPS a na nom Debian. Hned po instalacii LAMP mi wordpress normalne fungoval. Po nejakom case vypisal chybu ze sa nemoze sa spojit s FTP. Do wp-config som pridal: define ( 'FS_METHOD', 'direct' )
Problem s FTP prestal ale teraz ked chcem nainstalovat plugin alebo update wordpress vypise chybu ze nemoze vytvorit priecinok. Najprv sa mi v logoch objavila chyba:
/var/lib/phpmyadmin/blowfish_secret.inc.php Check group www-data has read a ccess and open_basedir restrictions.
/var/lib/phpmyadmin/config.inc.php Check group www-data has read access and open_basedir restrictions.
Ked nic neomahalo wordpress som vymazal, naistaloval znova aj s novom databazou. Teraz v logoch nemam nic co by mohlo s tym suvisiet. Prava na /var/www/html 755 a vlastnik www-data. Skusal som aj nejake "opravne" skripty spustit od kamosov z Indie ale narobilo to viac skody. Nejake napady???
Nechápem kto ti napísal, že sa nemôže spojiť s FTP?
Wordpress ked som chcel nieco instalovat vypisal chybu ze sa nemoze spojit s FTP serverom aby som zadal vsetky udaje.
Na aké FTP sa pripojoval? Pre stiahnutie aktualizácií, alebo si tam pridal nejaký malware plugin?
Plugin som tam daval jeden a to z oficialnej stranky. Problem s FTP vypisoval aj pri aktualizacii aj pri novych pluginoch. Problem s FTP som odstranil. Problem je ze nedokaze vytvorit priecinok.
Akú skupinu máš nastavenú na html priečinok?
Tiez www-data
Skús upraviť oprávnenia súborov a priečinkov.
zazalohuj si acl suborov :
getfacl -R /var/www/html > backp_acl chmod -R 777 /var/www/html
otestuj ci ide.. vrat naspat acl
setfacl --restore=backp_acl
Nech sa posunieme kusok dalej a napis ci to islo..Na 99,9 percenta ano... Ak nie moze byt problem selinux/apparmor.
Pripadne co pise /var/log/httpd/error.log?
Ano ide to. Velmi ti dakujem. Si pan linuxu!!!
Teraz som si vsimol ze pri vrateny acl mi napisalo na vsetky priecinky. No such file or directory. A prava na html zostali 777. Mozem to zmenit na 775 a 664? Nebude to robit znova tu chybu?
tak si niekde spravil chybu. pri vracani acl , sa predpoklada, ze prikaz budes prevadzat z priecinka v ktorom si ten acl vytvaral. no a kedze Ti to islo tak je iste, ze je chyba v ACL, uz len na to prist kde :)