Ahojte, rád by som poprosil o pomoc. Mám web, na ktorom mi už veľmi dlho nefungujú Google reklamy. Vôbec neviem prečo, už som skúšal naozaj všeličo. Ako postupovať? Vyskúšal som rôzne typy reklám, kód je pridaný správne, ale žiadna reklama sa nezobrazuje tak na webe, ako ani v prehľade v Google Adsense.
Používa tu niekto túto službu? Môžem pre test vložiť váš kód na niektoré stránky môjho webu? Alebo ako by ste diagnostikovali problém? Google mi na maily na podporu nereagoval.
Stano, preco prasis web balastom?
pretože robím niečo, čo je voľne dostupné pod otvorenými licenciami. konkrétne moje knižky. a bol by som rád, aby to bolo nejako financované.
aktuálne je to v zaujímavom stave: mám 65€ na účte a na vyplatenie potrebujem 70€. za niekoľko mesiacov som ale pre nejakú chybu nedostal ani jeden cent.
No to je super. Ja by som si radsej tu knizku kupil ako mat vsade reklamy, viem ze to by bolo na dlhe lakte ale predsa.
Kolega pracuje s google ads, opytam sa ho na to.
ďakujem. ak sa mi ozve ideálne na FB, to by bolo veľmi fajn.
v knihách nie sú reklamy a na webe boli v minimálnej miere a samozrejme zamerané na relevantný obsah.
Probkém möže byť aj banálny, napríklad antiX v defaulte blokuje reklamy. S Adsense som robil a nakliká to aj malé decko.
v adsense som tiež robil a všetko fungovalo, až dokým z ničoho nič úplne prestalo. blokovače reklám mám vypnuté, skúšam na rôznych zariadeniach s rôznymi prehliadačmi. nič. absolútne nič :(
Tak skús nájsť rozdiel medzi oficiálnou nápovedou
a tvojim kódom
Za správnu odpoveď dostaneš bludišťáka.
na niektorých miestach sa píše o umiestnení do hlavičky, inde do body. bolo na obidve miesta po viac ako mesiac a nič z toho.
Stano kurňa prečítaj si základy HTML, ako môže byť element <ins> v hlavičke a netvrď mi tu blbosti.
ok, všetko presuniem z hlavičiek preč
všetko je teraz (alebo malo by byť) len vo footroch. pochybujem, že sa niečo zmení
Na tomto scripte ti to padne zrejme už ani JS od Google nefunguje
Zopimnfungoval aj predtým a všetko bolo ok. Prečo myslíš, že to padá tu? Zopim samozrejme môžem odstrániť, čo to spraví...
Majú tam nejaký problém, keď si otvoriš konzolu, tak to spadne s chybou. Takže áno čakám že to odstrániš a napíšeš či ti reklama ide.
hromadne odstránené
Je tam problém, že to nechce načítať scripty z
Zatiaľ ma nenapadá prečo.
Skús zmeniť
na
Inak odstráň si tam errory, na warningy sa vykašli. https://validator.w3.org/nu/?doc=http%3A%2F%2Fgreenie.elist.sk%2F
Problém môže byť, že si v AdSense nastavil zlú doménu, napríklad greenie.sk namiesto greenie.elist.sk
validované, zopim vyhodený... stále samozrejme nič. doména je greenie.elist.sk v nastaveniach. greenie.sk nepoužívam nikde, keďže mi ten web už dávnejšie ukradla mafia.
Z konzoly leze
Skús ešte synchrónne pridanie reklamy
Samozrejme starý kód vymaž.
nahodil som tak. možno treba teraz už len čakať, kým Google urobí nejaké tie úpravy pre tento web.
No a nepreklikal si si náhodou na tie reklamy sám? Vieš, oni nie sú taký sprostí. A to môže byť aj dôvod. Možno už len stačí čakať mail že ťa stopli. Kto vie.
nie, sám som na ne neklikal a nikde nie je žiadne upozornenie
Berem to tak, že ja na svojom webe ten skript stiahnem a tvojmu webu odoprie prístup, takže ťa zablovali a rovnako si zablovaný na www.googletagmanager.com,
Najskôr preto, že si ho ťahal z hlavičky. Takže jediné možné riešenie je poprosiť Google o odblokovanie.
Oni majú nezujímavých zákazníkov na háku, ale skús poporu možno ťa odblokujú.
nerozumiem, máš 100 perc istotu, že som zablokovaný?
Prečítal som si hlavičky čo ti posielajú a ako odpovede tam máš tam 404 čo znamená že ťa blokujú, presná odpoveď je 404 Not Found. Aj ten druhý skript máš v hlavičke, mno nepoužívam to a ani neviem o čo ide, najskôr to tam tiež nemá byť.
Google si dáva majzla na podvodné zneužívanie služieb, takže ťa tak mohli označiť, aj keď si to spravil nevedomky.
hmm zaujimave
ked 404 Not Found znamena že ťa blokujú, tak potom 401 Unauthorized, 403 Forbidden bude asi, ze nemas porylovanu zahradku...
Tak sa pozri na Wikipediu, či je to nejak v rozpore. Z jeho IP sa Google scripty tvária akože neexistujú. Z mojej IP to ide OK.
Možno je to tým, že je tá reklama celkom nivá. Pošli mi prosím svoj kód napr mailom