Zdravím,
existuje nejaký grafický soft alebo utilitka na premostenie VMware adaptérov v Debiane? Potreboval by som dať do bridgu 2 VMware adaptéry s 1 USB->LAN adaptérom
Ďakujem.
Zdravím,
existuje nejaký grafický soft alebo utilitka na premostenie VMware adaptérov v Debiane? Potreboval by som dať do bridgu 2 VMware adaptéry s 1 USB->LAN adaptérom
Ďakujem.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Áno, xterm.
Tak xterm to nebude. Linux ani nepriradi IP4ku routru
Hovori ti nieco staticke a dynamicke priradovanie?
Iste a preto mi nie je jasne preco PC nepriradi IP routru v Linuxe ked vo Win hej.
A keď chceš priraďovať dynamické adresy, beží ti služba dhcp?
Mimochodom, priradenie dynamickej adresy routeru je základ dobre navrhnutej siete. Rád si pozriem ako zmeníš routovacie tabuľky po zmene adresy routera.
Ja furt nechápem o čom sa tu bavíme. Ano, viem ako sa configuruje DHCP na router cez CLI. Mňa zaujíma prečo to vo Win funguje ale v Linuxe nie. Až treba spraviť niečo iné ako vo Win tak o tom neviem pretože som začal s Debianom nedávno a to je dôvod prečo píšem sem.
Ešte som zabudol dodať, že pokial nestačí v "networks" v Debiane zaškrtnúť DHCP a treba to zapnúť inak, napr. cez CLI, tak v tom prípde mi služba DHCP asi nebeží.
Ten tvoj návrh topológie je tak moderný. Nechceš to radšej nakresliť nech je vidno kde má hlavu a kde pätu?
Nebudem kresliť pripojenie 1 routra a 1 PC :D Mám router, pripojený k PC, nakonfigurovaný na DHCP ale PC mu nepriradí IP a ke´d dám statickú tak ho aj tak nevidí aj keď by mal, minimálne cdp a lldp. Windows ho vidí, Linux nie. To je všetko, celý problém
Pretože keď si to nakreslíš, tak vznikne reálna šanca že pochopíš aká je blbosť aby PC pridelovalo adresu routeru. I keď bude dosť malá.
A ohľadne autokonfigurácie siete, tá v Linuxe funguje bez problémov. Akurát sa nehodí na všetko.
Skusal si to niekedy s VMware a realnym zariadenim? Je to celkom jednoduche. VMware adapter jeden aj druhy sa daju do bridge so sietovkou v PC, ked k tomu pripojim router a dam tam dhcp alebo staticku ip maju medzi sebou komunikovat co sa ale nedeje.
Je chyba vo VMware alebo nejaka zasrana nekompatibilita s debianom. Ja ked nahodim do vmwarov debian tak mi to spravy tiez ale ked mu nastavim static tak ide.
Problem nastava ak chcem pridat druhu sietovku a ta sice ide ale ak ju nakonfigurujem na static tak vypne aj prvu. Nezistil som preco to robi iba na debiane ale v podstate mi to je zatial fuk.
Este jedna vec, mas v debiane nainstalovane vmware tools?
Z tych komentárov čo si písal nie som moc múdry.
Na hosťovskom kompe ti internet ide?
A popravde nechápem ani čo kde chceš premostiť.
Napisem ako to fungovalo vo Win, oki?
Mam GNS3 soft prepojeny s VMware aby mali virtualky v GNS3 pripojenie na net. Maju. Potrebujem k tomu pripojit moj router so switchom. Aby sa tie virtualky s mojimi r&s videli a komunikovali medzi sebou. Vo Win10 som to spravil a to tak, ze som premostil VMware adapter s USB-LAN adapterom, cez ktory mam prepojeny R/S s PC lebo nemam sietovku s 2 portami. Virtualnemu routru som dal staticku IP, pripojil to ku cloudu, ktory predstavoval ten bridge, mojmu R/S som dal staticku IP a bolo. Zariadenia sa videli a komunikovali.
Teraz chcem spravit to iste len v Debiane ale problem je uz pri tom, ze pripojeny R/S nevidi ani len sietovku od PC a netusim preco. Okrem toho som si vsimol, ze sa mi ta usb-lan radoby sietovka furt vypina, aspon to tak vyzera.
Ruku hore ten, kto tomu porozumel, ja som asi blbý.
Chceš pripojiť router, ale nemáš dve sieťovky, no router je virtuálny.
Možno je chyba vo mne, ale nechápem tomu. Nechápem ani použitie GNS3 (ani nepoznám) virtuálky sa net dostanú aj bez ďalšej obézličky by default.
Nedostanú, nie bez bridgu. Ale ok, už to riešim s človekom čo mal rovnaký problém takže toto vlákno kludne zmaž, ja sa sem k tomu viac nevyjadrím. Ale dík za snahu :)
Btw. vyriešil som to pomocou tap interface
Ja som ťa ani nechcel nijak uraziť, len proste, mám pocit, že občas niekto nevie presne opísať problém, alebo je druhá možnosť, že mne to nedopne :)
Ja som mu rozumel od začiatku, ale jeho otázky ako urobiť nezmysel ma nepresvedčili.
VMware player tie adaptéry zvykol premostiť automaticky. Ale player nie je jediný virtualizačný produkt od VMware. Ak použil niečo licencované, tak tam potrebuje nastaviť virtuálnu kabeláž, a aj živiť VMku s rolou router.
Ale z toho čo písal, z toho bol paf on sám. Mne to pripadá ako keby chcel nazdieľať jeden HW kľúč do viacerých inštancií serverov na nejakú ultrachránenú službu. A použil na to farmu ktorá bola nad jeho sily. Pre jednoduchých ľudí je virtualbox.