Mam taky problem, pouzivam PCLinuxOS XFCE, internet mam cez wifi, nic lepsie si zaviest zatial nemozem - planovana rekonstrukcia.... Problem sa prejavuje tak, ze ked hapruje wifi, tak system dlho caka na "odozvu zo siete", cca 1 minutu, pritom po kliknuti napr. na terminal system stoji, ako by ho nechcel spustit kym nie je odpoved zo siete, to iste je aj ked kliknem na inu aplikaciu, napr. spustenie videa... Pozorujem to uz dlhsie, aj pri znamych, ktory su pripojeny na siet cez wifi (v inej obci od ineho poskytovatela), no maju nainstalovany PCLinuxOS odomna. Neda sa nejak znizit cas cakania na odpoved zo siete ? Ked wifi funguje, nie je problem, vsetko ide svizne.
Problemy pri nefunkcnom sietovom pripojeni
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Zmenit system nefunguje?
kristepane, dalsi chytrolin, co vcera objavil linux a dnes je z neho guru. a tak aj vyzeraju jeho odpovede...
Takúto chybu som nevidel už vyše 5 rokov, ale odporučil by som skontrolovať ako ti to resolvuje meno toho počítača na ňom. Tým myslím niečo z /etc/hostname a poprípade to dať na IPku z loopback segmentu do /etc/hosts nech to neleze cez DNS server.
Zatial som to vyriesil tak, ze som zadal, aby hned po spusteni bezal prikaz ping -i1.5 1.1.1.1 Vyzera to tak, ze ked nie su pravidelne spojenia s WIFI AP, tak sa "rozpadne spojenie, alebo na neho zabudne.... Neviem...
Aky silny mas signal?
Ak to takto funguje nemohlo by to byt nieco s setrenim energie. Neuspava sa sietovka?
Ako by som to mohol overit, ci sa moja sietovka neuspava ? Nejaky prikaz alebo udaj z nastavenia (config) ?
Co sa tak pozriet na prolbem inac. Co tak nastavit, aby sa nikdy nevypinal?
To je najlepšie riešenie na baterke.
V prvom rade skús nabootovať nejaké iné distro, napríklad Ubuntu, či budeš mať rovnaké problémy.
PCLinuxOS u mňa patrí medzi top 5 najhorších distribúcií.
Nebude :-)
Inak by bolo Ubuntu roznesené na kopytách užívateľmi notebookov. Ak totižto zaklapneš dekel na NB, tak ťa odpojí z WiFi. A to by si vypenil keby to potom tak čakalo na odozvu ako na tom PCLOS. Teda neviem ako ty, ale ja určite. Preto vravím že som to nevidel už vyše 5 rokov, možno aj vyše 10.
Mne sa toto dialo presne 5 rokov dozadu na probooku 5250s tusim. Ale tam bol najskor na hovno driver a potom preistotu zakapal WiFi modulos :)
Odkedy som zadal ping -i1.5 192.168.1.254 uz sa to nedeje, takze to asi ozaj bolo v tom uspavani mojej sietovej alebo AP.