Ahojte,
neskúšal niekto z vás nainštalovať poslednú verziu eID.
som spustil inštaláciu balíčka a dopadlo to týmtom výpisom
gdebi /home/irs/Stiahnuté/Aplikacia_pre_eID_amd64_debian.deb Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done Reading state information... Done Aplikácia pre eID Chcete nainštalovať softvérový balík? [a/N]:a Vyberá sa predtým nevybraný balík eac-mw-klient. (Číta sa databáza ... momentálne je nainštalovaných 228400 súborov alebo adresárov. Preparing to unpack .../Aplikacia_pre_eID_amd64_debian.deb ... Unpacking eac-mw-klient (2.0.2) ... Nastavuje sa balík eac-mw-klient (2.0.2) ... sudo: neznámy používateľ: mkdir sudo: nie je možné inicializovať zásuvný modul politiky dpkg: error processing package eac-mw-klient (--install): podproces nainštalovaný skript post-installation vrátil chybový kód 1 Vyskytli sa chyby počas spracovania: eac-mw-klient
viete mi poradiť čo stým?
a ak dám spustiť inštalačný skript tak to dopadne takto
sh /home/irs/Stiahnuté/eac_mw_klient_install.sh /home/irs/Stiahnuté/eac_mw_klient_install.sh: 22: /home/irs/Stiahnuté/eac_mw_klient_install.sh: Syntax error: "(" unexpected (expecting ";;
Všetko robím ako root.
Ďakujem
A ešte
Systém Debian 9, balíček zo stránky a pre Debian 9
Po rozbaleni tar.gz (pre i386) mas subory:
A instalujes cez:
To som urobil a keď dám inštalovať skript tak ten výpis hodí chybu čo som postol a keď cez gdebi alebo dpkg tak sa to zasekne na druhom výpise čo som sem dal.
Len ja som použil 64bit verziu
Aktualizoval si system pred instalaciou?
A potom instaloval?
Na 32bit je to ok. Skusim i na 64bit.
Ano systém bol aktuálny
64-bit /etc/apt/sources.list:
Instalacia
Dointaloval som program sudo. Znova spustil instalacku. Doinstalovalo sa 18 balickov a bolo.
Mas nainstalovany program sudo? (mne pri tom skoncilo chybou)
Ano mám
len som nemal užívateľa v skupine sudo tak som ho pridal
inštalácia mi prebehla len teraz toho klienta neviem spustiť a pritom ten balíček je nainštalovaný, s verziou 1.9.4 som nemal problém.
no cez deb mi to slo tiez, chcelo to 23 balickov ale v pohode to nainstalovalo-
bezne to pouzivam na MX17.1, teraz som to instal na galliumOS
Takze problem vyrieseny.
32 alebo 64-bitovy?
Mne to robí toto ak použijem gdebi
Mne to robí toto ak použijem gdebi
Instalacku spustaj cez bash, nie cez sh. A daj vypis.
A instalacny skript som spustil ako prihlaseny root, nie ako uzivatel.
to robím vždy, sudo nepoužívam
HM, cista instalacia debianu, upravit v baliku skript (resp. zistit problem) alebo nastavit - ignorovat chyby.
Teraz idem riesit nieco ine.
Tak to by si v tomto prípade mal. A to bez ohľadu na to či chceš, alebo nie. Ono ti to totižto zhavaruje na postinst skripte ktorý pri konfigurácii zavolá príkaz:
V tom postinst skripte sa vyskytuje aj premenná SUDO_USER_GROUP ktorú som nejako nepochopil. Pochopil by som SUDO_GID.
PS: Už vie ten bazmeg vytvoriť vlastný podpis, alebo ten zaručený elektronický podpis prideľuje polícia občanom, a uchováva ho pre prípad potreby?
skús pozrieť postup tu http://linuxos.sk/forum/23998/ ako som ja postupoval a podarilo sa mi prihlásiť aj podpísať ;)