Nazdar přátelé! Neviete ako dať vypínacie tlačítko na plochu Linux Mintu,aby som nemusel tlačiť tlačítko ponuku a až potom vypnúť?Som lenivý používateľ!
Ako dať vypínacie tlačítko na plochu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Nazdar přátelé! Neviete ako dať vypínacie tlačítko na plochu Linux Mintu,aby som nemusel tlačiť tlačítko ponuku a až potom vypnúť?Som lenivý používateľ!
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Stlac tlacidlo vypnut/zapnut na debne/notebooku.
Už by si si mohol zapamätať, že takéto veci závisia od používaného DE. Prezraď nám ho. Je to Cinnamon, XFCE, Mate alebo iné?
Pokial nevies, posli print screen.
Mám cinnamon!
Neviem, či sa dá tlačidlo vypínania PC v LM umiestniť priamo na plochu, ale do panela by to nemal byť problém. Pridaj si aplet vypínania a presuň si ho v paneli na jeho koniec. Pozri aj SEM = platí, ak používaš Cinnamon.
Čau Laci neviem aké prostredie používaš, tuším Cinnamon?
Stlač Ctrl+Alt+Delte a malo by to vyhodiť vo väčšine WM dialóg na vypnutie atď.
Čau Laci,
A to máš bedňu s AT zdrojom, že stlačenie tlačítka vypínača na bedni alebo na klávesnici ti neiniciuje korektné vypnutie stroja? Neverím že by v Minte prestali fungovať základné veci známe z pred vyše dvoch desaťročí.
Ja sa bojím tak vypínať,či mi všetko uloží!
Čo všetko Ti má uložiť? Však samozrejme predtým si všetky spustené programy poukončuj. Ukončovacie tlačidlo si daj ako aplet na lištu. Ja nepoužívam cinnamon, takže ti to neviem pozrieť ako sa to presne dá v cinnamone urobiť ale ja to v LXQT aj v XFCE takto mám urobené. V cinnamone to zrejme tiež pôjde urobiť. (mimochodom máš cinnamon nie? Zatiaľ si nenapísal, čo máš za DE.)
A myslíš si že keď sa preklikneš cez štart/vypnúť alebo cez nejakú ikonku, tak ti to pod akýmkoľvek OS uloží? Povedz mi o tom niečo.
Tak pred vypnutim, si vsetko najprv poukladam a az potom stlacim vypnut.
Testoval som pridanie vypínacieho tlačidla na panel v LM 17.3 cinnamon. Na paneli klikneš pravým tlačidlom. Zvolíš Pridať applety na panel. Zatrhneš Shutdown Applet a máš ho na paneli. Potom už iba presunieš na požadované miesto. Musíš však najskôr povoliť režim úprav panelu. V inej verzii LM to bude podobné. Pohraj sa stým, Rozhodne je lepšie dať to tlačidlo na panel kde je stále viditeľné než na plochu.
Díky urobil som to podľa teba-len som musel stiahnuť applet online!
Do perdele!Ako nastaviť vyriešené-keď to nemám na paneli??