Uistite sa, že táto hodnota má najviac 100 znakov (má 117).
toto mi vypisuje, keď sa snažím dať koment k správičkám...
Uistite sa, že táto hodnota má najviac 100 znakov (má 117).
toto mi vypisuje, keď sa snažím dať koment k správičkám...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Tiež mi to včera vypísalo, tak som skrátil Predmet,,,
jáj jasné, tá správička je veľmi dlhá... pravdu máš :)
Ako sa už roky píše na tejto stránke:
Hlásenie chýb
Chyby vo funkčnosti portálu je možné hlásiť cez github issue tracker.
Tak nejde o správičku, ale jej názov.
Včera sme to zistili a keď som to dnes chcel reportovať, tak už som to tu zbadal od teba :)
Mirecovi som to reportoval. https://github.com/LinuxOSsk/Shakal-NG/issues/104
Skús overiť či je to len pri správičkách, alebo aj pri článkoch, blogoch alebo vo fóre. Také humorne predĺžené predmety na ktoré sa nedalo odpovedať bez ručného skrátenia predmetu sa tu vyskytujú dlhšiu dobu. Mne to logicky nepripadalo na bugreport, filtrovalo to niektoré typy odpovedí.
I keď ochrana, pri predvyplnení predmetu ho rovno oseknúť, asi nebude mic ťažká.
V bug reporte som to Mirecovi spomenul.
Chápem a nebudem to ďalej rozoberať :)
Ciest bude viac, ale táto je asi najschodnejšia.
vlasac vlasac napis ake distro a prostredie pouzivas zdas sa mi tu celkom chytry
Chceš ma pozvať na Bat Mitzvach keď sa mi tak líškaš?
ale asi sa bojis failu napisat pravdu sa mi zda nejak tak trochu co ty na to pojdeme aj do Baru Mizwach ked chces
Ty sa ale nechováš ako chlapec že by si mal oslavu Bar Mitzvach. Ty sa chováš ako dievča, preto Bat Mitzvach.
ja som sa ale pytal(a) ake distro a prostredie pouzivas nie preto aby si ma zacal balit, tak co najprv odpovedat ako slusny chlapec od Baru? Naozaj sa za tu odpoved az tak hanbis?
Spokojná?
nestojim o milosrdnu loz
Dostanem sa k tomu, ale momentálne mám notebook v servise a záložný nemá dosť RAM na spustenie prehliadača. Ozaj kedy prehliadače začali tak neskutočne žrať RAM?
Myslím, že sa mýliš, samotné prehliadače RAM veľmi nežerú. RAM žerú nenásytné web stránky. Keď chodím na bežné stránky, tak zaťaženie RAM tesne nad 1GB a procesor sa drží okolo 10%. Stačí však ísť na niektoré špecifické stránky a zrazu vyťaženie procesora a RAM prudko stúpne. Zrejme sú tam nejaké zložité skripty, ktoré toto spôsobujú. Takže, aby som to zhrnul, nie prehliadače žerú RAM ale niektoré webové stránky sú zahltené blbosťami a na pozadí robia kto vie čo.
Veď to je problém keď mám 1GB.
Iba 1 GB RAM, tak to je teda prúšvih. Dnes treba 2 GB ako minimum,
Nahodil som Xubuntu 18.04 na Ruženku (1GB RAM) a funguje celkom uspokojivo.
browser - netsurf a surf
ak skusis wmaker (alebo openbox/fluxbox), tak ti pojde este sviznejsie pc
Keď som toto rozoberal pri prehliadači čo mám v mobile, tak som tu bol za debila. Som za rovnoprávnosť!
navrh: navrh.png
HTML (nahrada existujuceho <h2> v kode, ked je iba na ukazku navrhu):
Hm, tu to ide dobre. Takze to blbne iba pri prvom prispevku v novom fore.
Blbo blob blo