Čaute, skúšali ste niekto vymeniť, alebo nabiť batériu v čítačke (generátoru kľúčov) ku karte, viď. obrázok v prílohe.
Tatra Banka - výmena batérie v čítačke
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Čaute, skúšali ste niekto vymeniť, alebo nabiť batériu v čítačke (generátoru kľúčov) ku karte, viď. obrázok v prílohe.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Nevymenia Ti ju v banke?
Momentálne nie som na Slovensku.
Mozes si stiahnut citacku do mobilu. https://www.tatrabanka.sk/sk/personal/ucet-platby/mobilne-aplikacie/citacka/
Mno skoro to vyšlo, len musím použiť kód z čitačky pre aktiváciu :)
Hmm, to vazne? Vsade som cital iba o zadani PIN. Tak to nemaju velmi vymakane. :D
Pred chvíľou som aktivoval čítačku v mobile tiež, bez fyzickej čítačky a IB si kvôli aktivácii neškrtneš,,,
Skúšal som to znovu a zas to chce:
V MENU zvolte funkciu 5.PODPIS a do VÝZVY zadajte: ...
Najprv by si mal ten emulátor nakŕmiť interným sériovým číslom z tej podpisovej kalkulačky. Už máš druhú?
Nie nemám, v SK budem až tak v stredu.
Tak sa s tým netráp. A nezabudni si ju objednať dopredu, aby si ju mal v stredu na pošte či kam to teraz zasierajú.
Mno tak to asi aj dopadne, dík za nápovedu.
Banku si nekontaktoval?
Toto som bral ako poslednú šancu.
Generátory tokenov zvykli zabudnúť svoj vnútorný kód keď si im odpojil napájanie. Tie lepšie mali kvôli tomu dve baterky aby si ich mohol po jednom vymeniť. Ako je to s tým modelom neviem, tatra banku som mal posledne keď mali taký generátor s zalepenou baterkou. Ale opýtaj sa ich ako ti pošlú novú, a čo do vtedy.
Baterku by som v tom nemenil. Je to ich zariadenie, tak nech sa starajú. Na tie staré bola kedysi zábezpeka (vinkulácia) 5000 SK, takže som nemal dôvod do toho pchať šróbovák. A to bol lacnejší model.
Aha dík, o zábezpeke mi nič nehovorili, mno mohla sa zmeniť aj doba.
Inak než násilím sa do toho dostať nedá, tak som chcel vedieť, či to niekto neskúšal.
Doba sa zmenila. To ale neznamená že si oprávnený poškodiť bezpečnostné zariadenie ktoré radšej zomrie ako by sa nechalo kompromitovať. Holt, generátory tokenov neboli stavané na výmenu baterky, a ani na otváranie. Môže byť že budú chcieť vidieť tú starú kalkulačku, a to by smrdelo bezp..
I keď pravdepodobnosť je malá. Ale pre zalízovaných hypotékarov je rizoto príliš veľkým sústom.
Ak ti po výmene nechajú starú kalkulačku nech ju vyhodíš sám, tak až potom to môžeš otvoriť ako elektroodpad. Ale to info ti bude na prd.
Stačí zavolať banke na aktiváciu mobilnej čítačky a hotovo. Inak za ďalšiu čítačku sa platí. Ak chceš mám dve nepotrebné.
Čau Andrej a nechce sa ti jednu rozobrať :)
Mozem dnes. Musim ju ale pohladat, po stahovani mam veci stale v krabiciach :)
A načo, keď podľa webu majú emulátor čítačky nielen pre Android ale pre iOS, a podľa toho istého ich webu sa dá tá čítačka aktivovať aj cez telefón pri rozhovore s operátorom?
Ty si tam stále ešte nezavolal, a ani si sa im neozval cez web/email. A spoliehaš sa, že tá čítačka nezabudne svoj kód po odpojení baterky.
Inak to je pravda. Po odpojeni baterie sa to moze stat.
Najrychlejsie je zavolat na infolinku a oni ti to aktivuju na pockanie. Pred rokom som to tak robil ked som si odpalil telefon a citacku som nemal pri sebe.
Najviac by som sa ajtak smial, keby ten interný kód fungoval podobne ako to mali tie červeno modré sklenené kalkulačky od RSA. "Zakódované Hodinky" xor "užívateľov pin" xor "samé šestky". Keď som to videl, tak u mňa TB dostala prvý čierny bod za bezpečnosť. Pri druhom som odišiel.