Tá 19 je problém,nafachčí mi poriadne Wine,/skúšal som rôzne zdroje"nejde automatické spúšťanie programov,a pod!!!
Vraciam sa k linuxi mint 17
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Tá 19 je problém,nafachčí mi poriadne Wine,/skúšal som rôzne zdroje"nejde automatické spúšťanie programov,a pod!!!
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Nainštaluj si LM 17.3, ten má podporu do budúceho roku, potom niečo vymyslíme.
LM 19 ide veľmi dobre a aj wine tam beží bez problémov. Nechceš presnejšie popísať, čo sa presne nedá spúšťať a ako si postupoval pri inštalácii? Netreba „skúšať“ všelijaké zdroje, wine je priamo v oficiálnych zdrojoch LM.
Nainštaloval som Wine player...no ale aj tak som ho nevedel ovládať
vlasac pouziva toto a nema s tym problemy a je s tym spokojny, skus aj ty
Prihorí ti varničkes.
zas mas v hlavicke pripečik?
Nebude to predsa len tým nadsluhujúcim diskom? Nuž, hraj sa ďalej.
Vadí mi aj že tam nie je automatické spúšťanie programov,že sa tam nedá meniť veľkosť ikon-len všetkých naraz,Wine som skúšal nainštalovať zo 3x,aj z You Tube -nepodarilo sa veď vieš-"záhradkár"-už som sa vrátil na 17-tku!Teraz ma čaká cca 10 hodín na rádio,Firefox,Wine,Zálohy,"svoje nastavenia"ale aj tak nemám čo robiť a všetko mám zálohované!!
Nuž, záhradka už spí pod bielou perinkou. A tak je čas na dlhé zimné večere pod strechou.
Nevieš, predávajú tochto roku semená ačokče? Už dlhšie som ju chcel vyskúšať.
To som ešte nepočul!Ale mám druhý disk 80gb a keď sa budem nudiť hodím tam 19-tku Taru-zima je dlhá,inak sa otužujem na jazere-voda 4& a doba 10minút,a inak mám na bicykli 1900km-chcem 3000!!!
@WlaSaTy: kukni tutok. Ja som si práve nechal poslať na dobierku. Som ani netušil, že také existuje. Dik za tip ;)
Ďaľšia"zázračná rastlina-už nezaberá Žeň-Šeň,Aloe Vera,Gója,Mandragora,a iné zázračné prísady??
Nikto nepíše, že je zázračná. Skúsime vypestovať a uvidíme.
Myslel som garantované zrno.
Ale, takých hračiek čo ľudia nepoznajú je veľa. Napríklad arménska uhorka ktorá je vlastne melón. A podobne. Alebo brokolica Romanescu.
Ahoj Laci, ja používam Mint devätnástku "Tara" k plnej spokojnosti. Pravdu má asi Wlasoš, že problém bude v hardvéri. Ak Ti fachčí Mint sedemnástka, tak si ho tam kľudne nechaj. Ako píše vxmery, sedemnástka má ešte stále podporu. Ak si dobre pamätám, písal si, že si z Martina. Ja tam niekedy chodím s dcérou do nemocnice. Kým jej pôjdu infúzie, môžem sa Ti povenovať. Mail mám v profile.
OT: Ahoj Janík,Twm je riadna exotika, to musí na Archu behať ako blesk
Milý Mario, behá to super, prípomína staré časy a človek si musí pamätať názvy programov, .... Skúšam ten Escuelas, zatiaľ to fachá, ak sa podarí (časovo) zbúcham aj stručný článok. Veľa zdaru všetkým linuxákom.
Na spresnenie som z Turian,ak ideš okolo aj kávička by bola-lkubicar@zoznam.sk-môžeš sa ozvať budem rád-to platí aj pre ostatných Linuxákov-vínko z čiernych ríbezlí by som ponúkol ale ste šoféri!
za par tyzdnov bude 19.1, ta by uz cast problemov mala mat vychytanych.
Wine je pod LM 19 mozne rozbehat, treba ale par veci doinstalovat.
BTW treba skusit MX 17.1 s tou problem nie je.
Mám ešte disk 80GB tak to cez vianoce vyskúšam ak sa budem nudiť!