Nastavení terminálu Xfce

Sekcia: Konfigurácia 26.03.2019 | 02:04
Avatar Šimon Hart Linux Mint  Používateľ

Zdravím, od instalace MX Linux 17.1 Xfce mám v Terminal Xfce tohle zobrazení: https://i.postimg.cc/B6X33yZL/terminal-xfce.jpg místo "josef@pepa:~$ ". Nevím jak to přenastavit. Děkuji za jakoukoliv radu.

CPU: QuadCore Intel Core i5-4590, 3700 MHz_RAM: 32658 MB_NVIDIA GeForce GTX 1650_SSD: 1TB
    • RE: Nastavení terminálu Xfce 26.03.2019 | 08:23
      Avatar Richard Antix  Používateľ

Načim prečítať niečo o BASH Prompt-e napr. tu: https://www.ostechnix.com/hide-modify-usernamelocalhost-part-terminal/

Napr. môj prompt (v .bashrc):

export PS1='[`date +%d/%m` `date +%H:%M` \[\033[01;34m\]\u\[\033[00m\] \[\033[0;34m\]\w\[\033[00m\]]\$ '
      • RE: Nastavení terminálu Xfce 26.03.2019 | 09:51

Zdravím, díky za radu ohledně studia. Rad si pročtu. Ale vzhledem neznalosti EN musím se spolehnou na google překladač.

CPU: QuadCore Intel Core i5-4590, 3700 MHz_RAM: 32658 MB_NVIDIA GeForce GTX 1650_SSD: 1TB
    • RE: Nastavení terminálu Xfce 26.03.2019 | 09:07
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

Každá distribúcia si to robí po svojom, ale skús si nájsť v .bashrc niečo takéto:

if [ "$UID" = 0 ]; then
          PS1="$red\u$nc@$red\H$nc:$CYAN\w$nc\\n$red#$nc "
      else
          PS1="$PURPLE\u$nc@$CYAN\H$nc:$GREEN\w$nc\\n$GREEN\$$nc "
      fi

a zmeň to na:

if [ "$UID" = 0 ]; then
          PS1="$red\u$nc@$red\H$nc:$CYAN\w$nc$red#$nc "
      else
          PS1="$PURPLE\u$nc@$CYAN\H$nc:$GREEN\w$nc$GREEN\$$nc "
      fi

Rýchlejšie to nájdeš keď dáš hľadač \n čo znamená nový riadok (new line)

Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Nastavení terminálu Xfce 26.03.2019 | 09:54

Zdravím,

nalezeno v /home/josef/.bashrc:

if [ "$UID" = 0 ]; then
            PS1="$red\u$nc@$red\H$nc:$CYAN\w$nc\\n$red#$nc "
        else
            PS1="$PURPLE\u$nc@$CYAN\H$nc:$GREEN\w$nc\\n$GREEN\$$nc "
        fi

změnil jsem na:

if [ "$UID" = 0 ]; then
            PS1="$red\u$nc@$red\H$nc:$CYAN\w$nc\n$red#$nc "
        else
            PS1="$PURPLE\u$nc@$CYAN\H$nc:$GREEN\w$nc\n$GREEN\$$nc "
        fi

Ale žádna změna nenastala. Děkuji za jakoukoliv radu.

• RE: Nastavení terminálu Xfce 26.03.2019 | 10:30

Mám taký dojem že si mal vyhodiť \\n a nie nahradiť to za \n. Zmena sa obvykle prejaví po nastavená danej premennej. Buď znovu načítaním daného konfiguráku príkazom source /home/josef/.bashrc alebo po odhlásení a znovu prihlásení.

• RE: Nastavení terminálu Xfce 26.03.2019 | 11:03

Zdravím, děkuji moc. Moje chyba. Špatně přečtený návrh změny konfigurace. Teď už jsem v obraze. Po odstranění \n (\\n), tak po znova spuštění terminálu projevila se změna. Ani nebylo třeba znovu načtení příkazem source /home/josef/.bashrc a ani znovu přihlášením. Děkuji už je to tak jak se mi to líbí.

• RE: Nastavení terminálu Xfce 26.03.2019 | 11:27

Pohoda.

Inak, keď si pustil novú inštanciu terminálu, tak sa ti doň načítal nový obsah toho /home/josef/.bashrc rovnako ako keby si sa odhlásil a prihlásil, alebo znovunačítal obsah konfiguráku /home/josef/.bashrc cez source (alebo bodku).