Ahojte, mám jednu web kameru značky Omega, viac k celému názvu napíšem zajtra. V popise na zadnej strane krabice má rozpísané FPS v určitých rozlíšeniach, jednou je 720p. Keď som skúšal kameru v Cheese a Webcamoid-e, najvyšie rozlíšenie bolo 640x480. Existuje na to riešenie alebo je to proste trochu scam?
Externá kamera
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Kedze si to pisal "dnes" tak zajtra bude zajtra alebo zajtra bude dnes? :)
Daj presny model
Tušil som že ma chytíte za slovo, nebral som to tak že už je po polnoci asi XD
Omega Ouw142B
https://www.e-shop.gr/images/PER/BIG/PER.758144.jpg
Tak obrázok je k riešeniu platný ako mrtvému zimník.
Takže potrebujeme zistiť ako ju rozpozná systém, čiže sem hoď výstup z príkazu lsusb (V terminály si myškou označ text a stlač ctrl+shift+C a potom ho vlož sem ako "Kód")
Limit 640x480 sa prejavoval pri kamerkách ak ich človek pripol do USB1 (10Mbit/s) portu. Pre vyššie rozlíšenia to potrebovalo aspoň USB2 port.
Takže skontroluj či je to naozaj v USB2 porte, a potom skontroluj (klik) či to nie je len interpolované na HD Ready. Obvykle bolo najvyššie rozlíšenie len interpolované z nižšieho.
Resp. ako sa hlasi. Rozlisenie asi zvlada aj ine.
Fakt to vyzera na USB 1.1.
Rozlíšenie 1.3MPix je cca HD Ready 1280x960 a to by mala asi zvládnuť v USB2 porte. Podobne písal aj uvrešťaný ufónec:
PS: Interpolácia z 1.3MPix na 5MPix je blbosť. Podľa fyzikálnych zákonov by z toho vyliezla tak maximálne machuľa o kvalite selfíčka z mobilu na koncerte uprostred davu.
Hodím to sem neskôr, obrázok som poslal preto lebo vyhadzovalo aj iný model, či ju náhodou nepoznáte a tak. Nemalo by to byť v USB1 porte sa mi zdá, dám vám vedieť keď budem na notebooku.
Hlavne si spomeň či to nie je vo vyše 10 rokov starom počítači :-)