Ma podla vas vyznam upgrade MX18 na MX19 ? Ma s tym niekto skusenost ?
MX19
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ma podla vas vyznam upgrade MX18 na MX19 ? Ma s tym niekto skusenost ?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Myslím, že upgrade z 18 na 19 nie je možné, iba čistá inštalácia. A význam to má kvôli podpore.
A hardwerovo to ako je so zatazou stroja ?
MX chodí takmer na všetkom, skús si Livko a uvidíš.
Mas s tym skusenosti ako si to hodit na 19, tak aby povodne nastavenia systemu ostali zachovane ? Trochu vrtal v tom, vraj Aptik program ?
Ja mám /home na zvláštnej partícii, takže konfiguráky mi po novej inštalácii zostávavú. Aptik ti rieši toto ale ja sím skúsenosť nemám.
/home mat na inej particii je praktisch :-)
co je mat zmysel?
MX 16 je stale podporovana takze kludne sa da pouzivat.
Rozdiel medzi MX18 a 19 je v pouzitom debiane (18 pouziva 9, 19 ma 10)
Upgrade z 18 na 19:
zaloha cez luckybackup / timeshift popripade aj aptik pre apt programy ale to neodporucam kvoli veriam debianu
spustit install mx19, ponechat home a nasledne doinstalovat programy popripade obnovit data z luckybackup (nie system iba data )
Najlepsie riesenie - odzalohovat home, vyformatovat disk vytvorit nove particie a vytvorit uzivatela s rovnakym menom ako bol predtym, nainstalovat programy a skopirovat zalohu a profil home do noveho systemu.... robota na hodinku
A nastavenia systemu z 18 by bolo mozne preniest na 19 ? Ak ano, ako.
priamo sa odporuca
You could do a fresh installation of MX-19 but choose to preserve /home if you've a separate /home partition. If not, you should backup your config files and restore them manually after the fresh install of MX-19 completed. Please note that these config files don't have to compatible with the newer MX-19, though, but most of the time it's just works
Užívateľské nastavenie sa ukladajú v $HOME do súborov s bodkou na začiatku. Zobrazíš ich tak, že vo svojom obľúbenom správcovi súborov stlačíš Ctrl+H.
len problem je s kompatibilitou. z 5 upgradov mi presiel jeden. preto sa to neodporuca. ale moze mat stastie