čaute
používam scrot pre robenie screenov - mám nastavený v klávesových skratkách nasledovne :
scrot 'shot_%d.%m.%Y_%H:%M:%S.png' -e 'mv $f ~/.screenshots'
nevypíše mi však ale žiadne oznámenie o "úspešnom vytvorení screenshotu, vie mi niekto poradiť ako to "vylepšiť" ? alebo čo zmeniť
vďaka
hm parameter -e by mal otvorit editor nie?
nikdy som scrot dlhsie nepouzival pretoze mi blbol. ale viem ze -e mi islo len v gThumb a ristretto. inak nedaval ziadne info ze spravil snimku.
pouzivam xfce screenshot
Co viem tak o divnom spravani, tak defaulne ak subor s path existuje, tak ho neprepise a ani o tom neinformuje, ze screen nebol ulozeny.
https://wiki.gnome.org/action/show/Projects/Zenity?action=show&redirect=Zenity
tak ako teda...?
Ja používam ako upozornnie na screenshot prehratie nejakého súboru napr.:
(v tomto prípade sa "prehrá" súbor .bashrc)
To mv tam máš úplne zbytočne.
teraz riesim ten prikaz v Minte
v ubuntu mi prikazom : scrot ~/screenshots/`date | sed s/\ /-/g | sed s/://g`.png
vzdy zobrazilo nejake oznamenie ze spravili screenshot
A co ti vypise presne?
... no ze si debil, lebo ides radit, ale nedokazes bud pochopit otazku a aktualny stav, lebo si debil, alebo dokonca ani nevies vobec citat, lebo si debil... takze tak ci tak si debil...
A co ti presne vypise v debiane, lebo mne program vypisuje nic, ak dam cez scrot urobit screen.
OT:
Doinštaluj si YAD,
a potooom:
s YADom to šlape, vdaka za radu, len ako čo najviac skratit to zobrazenie textu, ked chcem ist pod hodnotu "1" ? (timeout=1)
Toto štandartnými jednoriadkovými frameworkami nespravíš, teda nepoznám taký.
Šlo by spraviť napr. v PyQT, ale stratilo by sa kúzlo jednoduchosti, preto používam pri screenshote len zvuk.
Ako teraz píšem komentár, tak ma napadla ešte jedna možnosť, nezbavíme sa sekundového problému, ale bude to vyzerať COOL :)
Možno si budeš musieť doinštalovať aosd-cat, alebo tak niečo.
tak ono keby to "oznámenie" trvalo sekundu bolo by to v pohode, ale ono to trvá pomaly 3, čo je divné..
skúsil som to "po novom" čo si poradil - aj som doinstaloval aosd-cat - a stale mi vypise "sh: 1: osd_cat: not found" ... tak netusííím
zabudol som dodať - to oznámenie "vysí" 3 sekundy pri nastavenom "-timeout=3 "
copy-write :D pri nastavenom "-timeout=1"
YAD si samozrejme štartuje závislosti na GTK a to chvíľu trvá.
OSD - On Screen Display kreslí priamo do Xiek a preto tam sekunda trvá sekundu.
Podľa mňa v Minte bude (teda dúfam) nejaký balíček, čo to poskytuje. Toto sú práve detaily čo ma na Minte neskutočne serú, že rozjebú aj to čo inde ide v pohode.
Ja napríklad keď niečo hľadám, tak napíšem:
Keď toho vylezie masaker, tak to ešte grepnem:
A keď si tipnem, že v tomto balíčku by to mohlo byť, tak napíšem:
Potom si čítam v Description, čo v tom balíčku je.
Asi by som skúsil aj:
to je na dlhe lakte :D ale slape to - diky za pomoc
Nie je zač priateľu.
Da sa napriklad:
tymto mi nevypise ziadne oznamenie o vytvoreni screenu
napisat nejake riesenie, ktore OP uvadza hned v prvom poste, ze uz skusal a nefungujemu to, tak to uz musi byt riadna davka kretenizmu. teraz zacinam pochybovat uz aj o tvojom dusevnom zdravi (to, ze si debil, si uz potvrdil x-krat)...