Ahojte,
Na novsom laptope som nahodil Arch.Mam, ale tento problem s touchpadom.Pouzivam libinput>
grep -i "synaptics" /var/log/Xorg.0.log [ 64.949] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/event7) [ 64.949] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "libinput touchpad catchall" [ 64.950] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "touchpad catchall" [ 64.950] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "Default clickpad buttons" [ 64.950] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "touchpad catchall" [ 64.950] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "Default clickpad buttons" [ 64.950] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "touchpad" [ 64.950] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Applying InputClass "touchpad" [ 64.950] (II) Using input driver 'libinput' for 'SynPS/2 Synaptics TouchPad' [ 64.950] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: always reports core events [ 64.952] (II) event7 - SynPS/2 Synaptics TouchPad: is tagged by udev as: Touchpad [ 64.954] (II) event7 - SynPS/2 Synaptics TouchPad: device is a touchpad [ 64.955] (II) event7 - SynPS/2 Synaptics TouchPad: device removed [ 65.025] (II) XINPUT: Adding extended input device "SynPS/2 Synaptics TouchPad" (type: TOUCHPAD, id 11) [ 65.027] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) selected scheme none/0 [ 65.027] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration factor: 2.000 [ 65.027] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: (accel) acceleration threshold: 4 [ 65.029] (II) event7 - SynPS/2 Synaptics TouchPad: is tagged by udev as: Touchpad [ 65.031] (II) event7 - SynPS/2 Synaptics TouchPad: device is a touchpad [ 65.033] (II) config/udev: Adding input device SynPS/2 Synaptics TouchPad (/dev/input/mouse0) [ 65.033] (**) SynPS/2 Synaptics TouchPad: Ignoring device from InputClass "touchpad ignore duplicates" [void tom]# grep -e "Using input driver 'synaptics'" /var/log/Xorg.0.log [void tom]# grep -e "Using input driver 'libinput'" /var/log/Xorg.0.log [ 64.685] (II) Using input driver 'libinput' for 'Power Button' [ 64.749] (II) Using input driver 'libinput' for 'Video Bus' [ 64.816] (II) Using input driver 'libinput' for 'Sleep Button' [ 64.841] (II) Using input driver 'libinput' for 'Integrated Camera: Integrated C' [ 64.912] (II) Using input driver 'libinput' for 'AT Translated Set 2 keyboard' [ 64.950] (II) Using input driver 'libinput' for 'SynPS/2 Synaptics TouchPad' [ 65.033] (II) Using input driver 'libinput' for 'TPPS/2 IBM TrackPoint' [ 65.099] (II) Using input driver 'libinput' for 'ThinkPad Extra Buttons'
Problem je, ze pri scrollovani na touchpade v prehliadaci Firefox(obcas), ale hlavne v Evince pdf viewry, pri rychlejsom rolovani, sa obraz akoby pomalsie zobrazoval v porovnani s pohybom prstov po touchpade.Vyzera to ako vlnky, akoby sa obraz hybal,"ako, ked hodite kamen do vody".Neviem to lepsie popisat. Preto som hladal, ako prinutit libinput,aby scroloval pomalsie.Nasiel som,ze mam do
/etc/X11/xorg.d.conf/40-libinput.conf pridat nieco na styl>
Section "InputClass" Identifier "libinput touchpad catchall" MatchIsPointer "on" Driver "libinput" Option "TransformationMatrix" "0.60 0 0 0 0.60 0 0 0 1" EndSection
Toto vsak nefungovalo :(
Nestretol sa niekto s podobnym problemom?A vyriesil ho?
Dakujem
Ake graficke prostredie pouzivas, tak v nom to nastav.
Mozno nestiha CPU, alebo pripadne renderovanie na GPU, preto trhavy obraz.
Podla popisu to vyzera skor na screen tearing a problem s nastavenim ovladaca GK. Nemas tiez problem pri prehravani videa? (ciara cez obraz)
chcelo by to info o laptope, ovladaci grafiky a de. (inxi -F)
tiez sa priklanam k problemu s tearingom.
Ahoj,
Teraz som si skusil prepnut Firefox do citacieho modu a ked rolujem text pomocou sipiek, tiez badam podobny problem.
Tak mam podozrenie, ze to fakt bude skor vec GK,pouzivam intel. Predtym som mal nahodene Gentoo aj tam to robilo.
Ked v prehliadaci vypnem Smooth-scrolling, tak to nebadam.Ale v Evince podobnu moznost nemam.Ked otvorim pdf v Mupdf,tak je rolovanie menej hladke.
Asi pouziva Evince nieco obdobne ako smooth-scrolling?
Co sa tyka vykonu, myslim ze toho mam dostatok (i7, 8Gb ram).
Inxi -F >
Prostredie mam Xfce.
Nakoniec je riesenie pomerne jednoduche.Do konfigu treba zapisat>
Nasiel som to v tomto odkaze>
Dakujem za nakopnutie.
Keby to niekto hladal cez Google, vraj sa to vola tiez screen flickering
super.
mne to robil mint. na Intel vga tiez.
momentalne mx ma priamo v nastaveniach zakliknutie tear free.
Intel tearing je dosť známi bug. Pretože ostatné grafiky používajú variabilnú vertikálnu synchronizáciu a ten problém nemáš. Je otázka, prečo to funguje všade okrem Intelu, ale odpoveď nepoznám.
Som rád, že si to vyriešil k svojej spokojnosti.
na mx sa o tom bavilo. je to nieco v dizajne hw (bug alebo feature?), nastastie to ide jednoducho opravit
robi to aj na windows 10 tam to osetruju cez utilitu Intel Graphics Driver and System stability a nasledok je vyssia obsadenost RAM.
Link na navod> Tearing remedy