Ahojte, potrebujem sa spýtať ako amatér, používam KDE neon, využívam často "uspatie počítača" aby som ho nemusel vypínať (kedže mávam rozrobenú prácu) Po zobudení sa mi stáva že prehliadače vivaldi a chrome ,ktoré oboje používam sa mi zobrazia "divne" akoby pixelizovane. pri ostatných programoch čo použivam sa mi to nedeje (ani pri firefoxe). dá sa s tým niečo spraviť ? vždy potom musím vypnúť a zapnúť vivaldiho/chrome aby to naskočilo normálne
v prílohe posielam ako to vyzerá díky za prípadnú radu
1. ake zariadenie, aky os (vypis inxi -F)
2. je nainstalovany TLP alebo nieco ine?
hardverova akceleracia?
ty ideš z extremu do extremu ? najprv kopa zbytočností teraz 2 slová
ale naspäť o otázke:
súhlasím
pozrel by som nastavenia kompozitora v KDE (ak sa da vypnut tak by som ho skusil vypnut) a to iste priamo v chrome (v pokročilých nastaveniach je možnosť zapnúť/vypnúť hw akceleráciu)
vivaldi nepoznam možno aj tam niečo také bude
podla tohto článku je to problém s grafikou
https://askubuntu.com/questions/1273399/problems-with-chrome-browser-after-suspend-the-computer-on-ubuntu-20-04
je tam aj riešenie, ktoré niekomu pomohlo:
Enable ignore-gpu-blacklist and enable-vulkan in chrome://flags
určite skús radu hore branislava... mne to pomohlo..
šiel by som do nastavení chrome, skoroloval dole medzi pokročilé a tam je voľba "používať HW akceleráciu" a skúsil by som to prepnúť (ak bola zapnutá vypnúť a naopak)
myslím že pre efekt treba reštartovať chrome (dokonca to myslím sám navrhne)
potom by stálo za to sa pozrieť na ovládače grafiky
Díkes. Vypol som v nastaveniach HW akceleráciu v oboch prehladačoch a už to je OK díky za radu ;)
super tak ešte zaklikni že to máš vyriešené