Nvidia a neviem čo sa deje.
Ahoj tak mam taký problém. OBS to je taký program som skúšal dajaké encoder a podobne srandy nechcela mi isť jedna vec tak som si povedal že doištalujem knižnice všetko bude v ok
Ano bezhlavé inštalácie typu
Linux kernel nvidia modules for version oracle - ... - azure
po vypnutí a zapnutí mi ale nenabehol môj Linux mint 19.1 (x64)
Išiel som cez recovery na popredných priečkach sa nachadzali najnovšie verzie azure,oracel,aws a nakoniec som musel použiť tuším 4.15 generic a stale som na nej
Skúsil som toho veľa vymazať úplne nvidiu driver, nainštalovať a kopec hlúpostí
Podstata je takato
lspci -k | grep -A 2 -i "VGA" 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation HD Graphics 5500 (rev 09) Subsystem: Acer Incorporated [ALI] HD Graphics 5500 Kernel modules: i915
ukazuje mi len intell internú grafiku a nvidia nie aj keď mam na nainštalovaný driver. Proste ju tam nevidí.
Co ti da prikaz lsmod.
V tomto vypise by si mal mat driver pre svoju grafiku (aku mas)? Ak tu nie je, tak sa nenahral modul a tym padom nefunguje.
nvidia geforce 940m
odskúšal som si nvidia ide na windowse nie je pokazená
klasicky ovladac z kernelu je nouveau, cudne ze ti ho nedava
hľa tu obrazok
Vôbec tam nevidím ovládač pre Nvidiu, to je problém, prečo nejde.
Ak máš Intel s Nvidiou, tak toto rieši softvér bumblebee, zrejme si ho pri pokusoch odstránil.
Asi by som skúsil:
čo sa týka toho to: /lib/modprobe/ mam tam dajake black list mam to všetko vymazať ?
Mohol si ho sem dat.
A čo takto tiež ju neukáže ?
už to vyzerá trochu lepšie
Mam k tomu ešte komentár, hľa Obrázok Keď spustim 5.4.0 verzie ani sa nespustia akurat 5.4.0 generic sa spustí ale nejde wifi ani touchpad asi nenajde dane moduli (a ani grafickú kartu) až 4.15.0 generic sa mi podarilo nainštalovať nvidia-390 a konečne mi fungoval nvidia-setting ako možno by bolo dobré dať 4.15.0 generic aby mu spuštalo pri boot ale neviem ako sa to robí aby bolo prvé v ponuke
Nainštaluj si grub-customizer, tam si to naklikáš.
ešte raz davam obrazok mohol som to pokaziť tým že som na raz naištaloval viac modulov ? Mam to vymazať ?
/lib/modprobe.d/
Záver je takýto fungujem na linux-generic 4.15.xxx a nie na normálnej verzii, grafická karta už ide neviem 100% prečo skúšal som znovu preinštalovať bumblebee (aj keď som ho mal naištalované) potom som reštartoval a stale to nepomohlo síce som mal pocit že ovládač ide ale nvidia setting nefungoval a skúsil som benchmark test (valley) neviem či je to kvôli tomu že potreboval system dajaku zaťaž aby to preplo na nvidiu ale po reštarte už ju vidím ale stále fungujem na generic module. A moja otázka na koniec bude ma to dajak obmedzovať alebo sa mam ďalej snažiť rozbehať ten "classic" linux boot čo mam ?