Ahojte, mám problém s správnym nastavením crontabu na routri s dd-wrt. Mám dva skripty a slúžia na zapnutie a vypnutie wifi. Do crontabu to zadám ako: 0 22 * * * /bin/sh /tmp/vypni.sh 0 6 * * * /bin/sh /tmp/zapni.sh
Skúšal som aj zmeniť tvar príkazu tj dať root, iba sh... v príkazovom riadku mi to funguje a zapína a vypína na povel.
Viete mi prosím vás poradiť kde mám problém?
ďakujem s pozdravom tomas
PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
skus 0 22 * * * root /tmp/vypni.sh
pripadne si vyloguj output 0 22 * * * root /tmp/vypni.sh > /home/tvojuser/cron.log
2>&1
Zaloguje aj chybový výstup (zapíše ho na štandardný výstup)
krehel, naco si myslis ze je v systeme
/var/log/cron.log ?
Ja také v debiane nemám. Cron mi chyby hádže do mailu na localhoste.
ano debian ma standartne zablokovane logovanie crona, myslym ze sa to nastavuje/povoluje v etc/rsyslog.conf (minimálne raz dávno to tak bolo)
debian != dd-wrt
aj ked take nemas, tak take mozes mat, ked si take povolis...
... Do crontabu to zadám ako: 0 22 * * * /bin/sh /tmp/vypni.sh 0 6 * * * /bin/sh /tmp/zapni.sh
Skúšal som aj zmeniť tvar príkazu tj dať root, iba sh...
to je asi taky popis ako: "nefunguje mi otvaranie na aute. skusal som aj druhy gombik a nic. auto inac normalne funguje..."
Tak mal som trochu času a skúšal som uvedené príkazy a rady. do log súboru mi nenapíše vôbec nič.
46 21 * * * root ifconfig wlan0 down > /root/cron.log 46 21 * * * root ifconfig wlan1 down > /root/cron.log
49 21 * * * root ifconfig wlan0 up > /root/cron.log 49 21 * * * root ifconfig wlan1 up > /root/cron.log
V skrátke, ide mi o to vypnúť wifi na noc. router ako taký s original firmware to vie ale stále vysiela nejakú skrytú sieť po vypnutí tých čo chcem. Mimo tohto času nevysiela žiadnu skrytú.
Prepáčte že neovládam výrazy skúsených ale s linuxom som začiatočník Ďakujem za pochopenie...
Router je TP-link archer C6.
no ked to davas do /etc/fstab, tak jasne, ze ti to nefunguje...
Ďakujem za prínosnú odpoveď. Len robíš zo seba múdreho ale rozumnú odpoveď nedáš.
no kym nedas rozumny opis toho, co presne robis...
ifconfig je cez 10 rokov označený ako zastaralý, skús toto:
Kód zbehne každú minútu a zapíše do test.log "UP".
Je nutné reloadnuť konfiguráciu cronu:
Neviem ako v dd-wrt, ale logovanie cronu v Debiane zapneš odkomentovaním riadku #cron.* v súbore /etc/rsyslog.conf
Či ti beží nejaký logger môžeš zistiť s príkazom:
... skús toto:
a kde to ma dat? lebo toto bude asi jeho najvacsi problem...
btw spravnejsie je
Však pše že do crontabu, či som sa niekde stratil?
ale ten ma minimalne 3 rozne sposoby konfiguracie...
To áno.
A si si isty ze subory v tmp su executable?
dd-wrt vytvara samostatny /tmp? a ked uz ho vytvori, tak mu nastavi noexec atribut...?
Ďakujem páni za rady. Podarilo sa prikladám formát cronu ktorý mi funguje:
30 23 * * * ip link set wlan0 down && echo "down wlan0" >> test.log 30 23 * * * ip link set wlan1 down && echo "down wlan0" >> test1.log
15 6 * * * ip link set wlan0 up && echo "UP wlan0" >> test.log 15 6 * * * ip link set wlan1 up && echo "UP wlan1" >> test1.log
Konečne nemusím router vypínať každý večer a ráno zapínať.
Ešte raz veľká vďaka.
To sme radi.