Ahojte, Mam taky problem s tym ze mi google co raz viac a viac ponuka webstranky z ruskych domen a weby prelozene do slovenciny ale z ruskeho webu. Nevem ci to bude tym ze rusi presli na super optimalizaciu webov alebo je problem u providera popripade v mojom routry. Dalsia moznost alebo skor paranoja je ze takto bude vyzerat internet ?
BTW problem sa netyka len jedneho zariadenia ale vsetkych zariadeni ktore sa pripoja na domacu wifinu.
Ziadam o nejaku radu co stym ci to dat blokovat cez firewall alebo Pi-hole. Vopred dakujem za kazdu radu ;).( Aj sa tesim na tu demotivaciu v komentoch :D )
Sem tam sa to stane aj mne, ale pricinu neviem.
Google je v prvom rade idiot. Trochu sa zlepšuje keď hľadáš cez google.sk, google.com si žije svoj život. Mne napríklad ponúka stále Maďarské stránky a reklamy aj keď som na Slovensku. Jako dobre dosť času trávim v Maďarsku, tak si to pamätá aj keď som tam není. Najlepšie je nebiť prihlásený aby si nepamätal čo si hľadal a kde si bol. Druhá možnosť je použiť alternatívny vyhľadávač.
Alternatív je celkom dosť: DuckDuckGo, Seznam.cz, Yahoo (Bing) od Microsoftu :). Špecializované vyhľadávače .. .
V zivote som v rusku nebol. :D Neprihlasujem sa. Zaujimave je v pripade.ru google tie stranky prelozi ale napr. .com nie. Alebo rusi tie svoje stranky automaticky prekladaju aby ich google ponukal aj v inych krajinach? Vid. obr.
Jj to sú automatické preklady tvorcov stránok s tým Google nemá nič.
Pri tom zváraní dáva Google 50% z Ruska.
Seznam kolabuje na Slovenčine, ale funguje. DuckDuckGo to celkom dáva, ale chybuje, Bing možno najlepšie, mno Ruské stránky vôbec neponúkajú, teda možno som prehliadol.
Je načase zmeniť vyhľadávač :)
Ked skusam vyhladat "zvaranie pre zaciatocnikov" tak ja mam 3/9 na prvej strane vysledky z .ru domien. .ru.
Ak chces sa toho zbavit, tak daj vyhladavat napr. nasledovne:
... je problem... v mojom routry...
rusi su najlepsie hekeri, takze je to dost mozne...
... Dalsia moznost alebo skor paranoja je ze takto bude vyzerat internet ?
to nie je paranaoia. je nacase sa zacat ucit rustinu a internacionalu...
ci to dat blokovat cez firewall alebo Pi-hole.
cez geoip blokovat ruske rozsahy...
Takže sa má vlámať do Google a na všetkých svišťoch im má zablokovať Ruské IPečky aby ich neindexovali? :)
Daj ešte raz :)
ach jaj... staci, ze sa nauci tu internacionalu, aby bol pripraveny...
Ja mam taku teoriu ze google zase zmenil ten svoj paradny algoritmus na vyhladavanie a zacalo to uprednostovat stranky kde je preklad gramaticky spravne, Ako pouzivam aj ine prehliadace, len toto sa netyka len mna ale aj priatelky napriklad ktora nebude pouzivat nic ine :D. Ale okej beriem to tak ze sa zmierim s tym co nam ten internet ponuka :D .
alebo zmeníš vyhľadávač.