Ahjte, existuje nejaký spôsob, ako obmedziť danej aplikácii, aby "nešahala" na zvuk pri štarte? Momentálne sa zabávam s MX Linux a zakaždým keď spustím PulseEffects vypeckuje to zvuk na maximum, o druhej ráno som skoro zobudil pol paneláku. Zaujímavé že verzia v KDE neon to nerobí, ide ma poraziť. Vďaka za tipy,,,
PulseEffects - max volume po štarte
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ja som si ho teraz nainštaloval a nerobí to, čo máš za verziu?
Po novom štarte zostala hlasitosť ako bola. Skúšané s Firefoxom.
V KDE neon kde to ide OK je verzia z ppa 4.8.2, v MX Linux kde je problém 4.6.9.
Tu je môj sourceslist:
Hmm zaujímavé, pridal som deb-multimedia.org lebo som ho nemal, povolil som backports a zase ništ. A práve v backports by tá verzia mala byť.
Ok obišiel som to príkazom sudo apt-get -t buster-backports install pulseeffects a robí to stále aj s tvojou verziou, žiadna zmena,,,
Teraz by sa zišlo pred spustením vymazať konfigurák:
Podľa mňa to môže byť aj v nejakom pulse* balíku a môžeš mať iné verzie. Noo vymazanie konfigu nepomohlo, krásne som si roz*ebal distro s rôznymi verziami, ešte že kvôli takýmto prípadom zálohujem Timeshiftom. Budem pátrať či na niečo nenarazím na nete, vďaka za tip.
Takže upresním to, PulseEffects hodí na max volume hneď ako sa spustí nejaký zdroj so zvukom, viď príloha. A toto chcem obísť, verzia v KDE neon to nerobí. Keď mi odrazu vypeckujú repráky na full, je to celkom šok,,,
Malo by to vyzerať ako v screene z KDE neon, bez zmeny volume,,,
Oki takže FAQ PulseEffects a na porovnanie konfig z KDE neon mi pomohli rozlúsknuť problém. Príkazom pulseaudio --dump-conf je potrebné zistiť, z ktorého konfigu berie pulseaudio nastavenia, v mojom prípade z /etc/pulse/daemon.conf a zistiť voľbu flat-volumes, štandardne má hodnotu yes. Po odkomentovaní voľby v konfigu a zamenení za no už PulseEffects nešahá na Volume, výsledok v prílohe a som konečne spokojný, vyriešené,,,