mam starsi NB Lenovo (20.04 LTE) a je tam vsetko mozne (dvojmo-trijmo), ani diva svina nevie... GTK, KDE, Xfce... chcem to vsetko vycistit a nechat iba nejake minimum napr gnome skusal som tasksel, ale zlyhava
nejake napady? vopred dakujem
mam starsi NB Lenovo (20.04 LTE) a je tam vsetko mozne (dvojmo-trijmo), ani diva svina nevie... GTK, KDE, Xfce... chcem to vsetko vycistit a nechat iba nejake minimum napr gnome skusal som tasksel, ale zlyhava
nejake napady? vopred dakujem
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Oky OS? Ubuntu?
Ak ano zaloha a radsej ciste instalovanie. Bude to rychlejsie
bych musel mnapalit DVD, lebo nenabootuje s USB (a to som robil maposledy X rokov dozadu) ani nemam doma ciste dvd :-)
Stačí zapnúť v BIOSe USB Legacy ak sa dá.
naco dvd urcite podporuje PXE boot, urob si tftp server a napras to cez neho ;)
skusim, idem nieco poguglit :-)
Vypíš si nainštalované aplikácie:
a ľahko zistíš čo je z KDE, QT, XFCE
abych to uzavrel... :-) ten NB je stara sunka, ma len 4Gb ram a tak mi pri instalacii ubuntu 20.04 z USB vypise chybu (vid priloha), tak som tam nainstaloval ubuntu mint minimum, to slo bez problemov
pekne dakujem za vsetky rady
Tak už nie si "panic", každý si s tým musí prejsť :) Mám tak trochu pocit, že pri najbližšom upgrade sa to rozbije, však uvidíš.
problem je novy kernel.
asi by na tom lepsie behal mx lebo peppermint.
inak ja pisem z atomu a 2GB ram. cize 4GB je az az
problem bude zelezo z 2010 a kernel z 2021. treba na starsie pc davat kernel 4.19
pridávam sa, že riešiť toto nemá zmysel. radšej čistú inštaláciu. a s USB je to jednoduché, stiahneš iso a skonvertuješ na usb napr cez unetbootin.