Ahojte. Toto nie je problém, skôr otázka. Učím sa trochu PHP, databázy a všetko možné, nech trochu zmúdriem. A dostal som nápad na relatívne jednoduchú úlohu. Ako a v čom by ste to vyriešili? Podotýkam, nie je to žiadny chyták, je to len čisto počítanie.
- Lenka Lenivá, Peter Priemerný a Rita Rýchla píšu texty.
- Lenka napíše 1 stranu za hodinu, Peter 2 a Rita 3
- Koľko textu napíšu všetci traja za týždeň, ak pracujú 8 hodín denne a majú chrípku, kvôli ktorej pracujú len na polovičný výkon?
dufam ze si robis srandu.
ak chces zacat s programovanim, pozri si nieco o algoritmoch a ich prevode do nejakeho programovacieho jazyka (na zaciatok)...
študujem, okrem iného cykly v PHP. tu ma len čisto zaujíma, kto by to ako riešil. Samozrejme minimalistické riešenia sú veľmi fajn a po pravde mi napríklad nenapadli tak jednoduché riešenia, aké sú spomínané v tomto vlákne.
v PHP: https://paste42.de/18036/
uvezok_denne = pocet hodin denne
Vyriešil by som to na kalkulačke, stačí zápisom vzorca do príkazového riadka webového prehliadača.(1+2+3)*8*7/2 za predpokladu že rátame 7 dní v týždni (168 je výsledok) a nie iba 5 pracovných. Na toto určite netreba nič programovať. Programuje sa v prípade, že sa výpočet potrebuje opakovať pri iných vstupných parametroch.
Alebo do terminálu echo "(1+2+3)*8*7/2" | bc
To je zbytočne o 12 znakov viacej (echo "" | bc).
Ale funguje aj cez ssh :)
Ak mas BASH, tak o 2 znaky menej:
Dokaze toto BASH?
Alebo toto?
Z toho vyplyva ze javascript je najsmalepsi jazyk na svete a vsetci spolocne dufame, ze zhori v pekle...
gnumberic, PHP alebo bc
Ďakujem, môj jednoduchý kód je v podstate rovnaký :)